~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η παράσταση “Παπουτσωμένος Γάτος” στη Νέα Μάκρη


Ο θεατρικός οργανισμός “Ηλιαχτίδα”, στο πλαίσιο της φετινής περιοδείας του, παρουσιάζει στη Νέα Μάκρη, την κωμωδία “Παπουτσωμένος Γάτος”, σε σκηνοθεσία Άλκη Ζερβού.
Μια ξεκαρδιστική θεατρική περιπέτεια, βασισμένη στο πασίγνωστο παραμύθι, με αξιόλογους ηθοποιούς, πρωτότυπη μουσική, σπιρτόζικα χορευτικά, φανταστικά κοστούμια, πλούσια σκηνικά και εντυπωσιακά εφέ. Μια παράσταση που θα διασκεδάσει – μέσα από υπέροχα μηνύματα – μικρούς και μεγάλους…»
Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν… ήταν ένας μυλωνάς που είχε τρεις γιούς. Στο μεγαλύτερο άφησε κληρονομιά το μύλο του, στο δεύτερο το γάιδαρό του και στον τρίτο, τον μικρότερο, έναν γάτο… Πώς θα ζήσει ο τελευταίος μ’ ένα ζώο, που δεν φαίνεται να μπορεί να του προσφέρει τίποτα… η συνεχεία στο θέατρο.
Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 στο Αμφιθέατρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέα Μάκρη), όπου θα δοθεί  η παράσταση στις 9.00 μ.μ.
Για κρατήσεις θέσεων, τηλέφωνο: 6944577683

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!...»

μουσικοθεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

 Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει για την καλοκαιρινή περίοδο 2012 σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας το μουσικοθεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές τους  Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη, Πάνο Σταθακόπουλο και Έρση Μαλικένζου, που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς χαρακτήρες.
I ellada pote den pethainei 001.jpg  
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας και της Κύπρου από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου.
Στο έργο πρωταγωνιστούν οι κομπάρσοι ηθοποιοί που παίζουν τον ελληνικό λαό. Έτσι, κατά τη διάρκεια του έργου, ποτέ δε βλέπουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας. Αντίθετα, παρακολουθούμε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα.
I ellada pote den pethainei 002.jpgΤο γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους-θιασώτες των ιδεών. Το παρασκήνιο διαδέχεται το προσκήνιο της ιστορίας σε ένα σκηνικό ακροβατικό παιχνίδι, που στοχεύει στην εθνική αυτογνωσία, στη συνείδηση, αλλά και στον πατριωτικό αυτοσαρκασμό, γιατί «για να πάει κανείς μπροστά, πρέπει να κοιτάει και λίγο πίσω». Η παράσταση διατρέχει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού απ’ το δημοτικό ως το σύγχρονο.
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία : Πέτρος Ζούλιας Σκηνικά – Κοστούμια : Αναστασία Αρσένη
I ellada pote den pethainei 003.jpgΜουσική Επιμέλεια - Διδασκαλία : Μάρω Θεοδωράκη
Χορογράφος : Φώτης Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί : Κατερίνα  Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ηλεάνα Μπάλλα
Βοηθός Σκηνογράφου : Φώτης Μουρτάς
Βοηθοί Ενδυματολόγου: Μυρτώ Κοσμοπούλου & Νίκη Ψυχογιού

ΠΑΙΖΟΥΝ: Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Έρση Μαλικένζου, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλίνα Κωτσοβούλου, Γεωργία Μαυρογεώργη, Τάσος Αλατζάς, Σταύρος Καραγιάννης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Βασίλης Κετσιλής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βίκυ Πάνου, Εβελίνα Νικόλιζα, Γεωργία Μητροπούλου
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ώρα: 9:15μ.μ
τηλ. 22940 69870, 6977623784
ηλεκτρονική προπώληση www.viva.gr και στο 13855

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
15 ευρώ γενική είσοδος
10 ευρώ-φοιτητικό, παιδικό, άνεργοι (ΟΑΕΔ),

Promo video της παράστασης:

Ξένιος Ζευς: Ο ορισμός της φιλοξενίας στην Αρχαία Ελλάδα...


...στην Σημερινή Ελλάδα μας προκαλεί ΝΤΡΟΠΗ! η πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουρέλη η δίωξη -σήμερα Κυριακή 5 Αυγούστου 2012- των φιλοξενούμενων μας - οικονομικών μεταναστών!!!

                  Ξένιος  Ζευς          



Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους. Η φιλοξενία ακολουθούσε μία ιεροτελεστία και παρέχονταν σε κάθε ξένο, ο οποίος ανεξάρτητα από την τάξη που ανήκε, μπορούσε να μείνει σε ειδικό δωμάτιο στον «ξενώνα».

Η φιλοξενία είχε σημαντική κοινωνική δύναμη, διότι μπορούσε να συνδέσει άτομα οποιασδήποτε τάξης, ακόμη και απλούς πολίτες με βασιλιάδες. Στα χρόνια του Ομήρου, σε όποιο σπίτι και αν πήγαινε ένας ξένος, θα έβρισκε φιλοξενία. Κάτι τέτοιο αφορούσε όλες τις Πόλεις Κράτη της Ελλάδας, αν και οι Θεσσαλοί και οι Αθηναίοι φημίζονταν ειδικά για τα φιλόξενά τους αισθήματα. Ο ξένος βέβαια της εποχής του Ομήρου δεν ήταν τουρίστας, αλλά αγγελιοφόρος, εξόριστος, ταξιδιώτης, κλπ.

Η αποδοχή ενός ξένου για φιλοξενία λεγόταν «εστιάν» ή «ξενίζειν» ή «ξενοδοχείν». Ο ξένος με την άφιξή του έκανε ευχές στην οικογένεια που τον φιλοξενούσε και στην αναχώρηση δεχόταν δώρα. Όταν εμφανιζόταν ένας ξένος, ο κύριος του σπιτιού ή στην περίπτωση σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες «ξενοδόχος» ή «στεγανόμος», ή «εστιοπάμμων» ή «ναύκληρος», τον προσκαλούσε στο σπίτι του και παρέθετε γεύμα προς τιμή του.