~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

«Πολιτικές Αγ(ρ)ιογραφίες» ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΣΣΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ


Με θέμα «Πολιτικές Αγ(ρ)ιογραφίες» εγκαινιάζεται το Σάβαττο 14 Δεκεμβρίου, το βράδυ, έκθεση γελοιογραφίας του Αντώνη Πάσσαρη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Παιανίας। Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου, θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά। Ο Πάσσαρης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Αμοργό. Σήμερα ζεί στην Παιανία. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το σκίτσο, συνεργαζόμενος με καθημερινές και κυριακάτικες εφημερίδες και περιοδικά.
Στα 1983 απέσπασε τα δύο πρώτα βραβεία του διαγωνισμού της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, της Ελένης Βλάχου. Επίσης,συνεργάσθηκε τακτικά και για πολλά χρόνια με τα περιοδικά του ΟΤΕ.
Η γνωστή ζωγράφος Αμαλία (Παρασκευοπούλου), αναφερόμενη στη σκιτσογραφική εργασία του Πάσσαρη σημειώνει: «Ο πολιτικός σαρκασμός και η σάτιρα των εξουσιών είναι το θέμα, που γονιμοποίησε το γελοιογραφικό πεννάκι του Αντώνη Πάσσαρη για να ολοκληρωθεί μιά σειρά έργων, με τα οποία ο καλλιτέχνης θέλησε και αυτή τη φορά να μας ξεναγήσει στον κόσμο των αβέβαιων ανακατατάξεων και των δυσοίωνων προοπτικών. Ο υπαινιγμός, η ειρωνεία και ο καγχασμός είναι τα εσωτερικά στοιχεία των γελοιογραφιών του, που γεννούν την περίσκεψη, την αφύπνιση και τη διαμαρτυρία. Ένα σουβλερό κέφι, ένα σπίρτο δημιουργικής ευφορίας και μιά σβέλτη εικαστική γραφή αποδίδουν τον αισθητικό χαρακτήρα της δουλειάς του και προτρέπουν το θεατή να περιηγηθεί μαζί του την τρέχουσα πραγματικότητα».