~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ : Εκτός από τη δημόσια υγεία, θέτει ως προτεραιότητα την περιβαλλοντική αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων της Αττικής.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ στην Περιφέρεια Αττικής



«Τα πολιτικά τζάκια
είναι πλέον αποκρουστικά
στα μάτια των πολιτών»


Υποχρέωση του ΠαΣοΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σύμφωνα με τον χειρουργό καρδιάς- θώρακος και υποψήφιο βουλευτή του ΠαΣοΚ στην Περιφέρεια Αττικής κ. Νικόλαο Αναστασίου.

Η δημόσια υγεία, τονίζει, είναι ένα αγαθό που πρέπει να παρέχει η πολιτεία δωρεάν σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

Εκτός από τη δημόσια υγεία, θέτει ως προτεραιότητα την περιβαλλοντική αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων της Αττικής.

- Είστε ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας;

«Ασφαλώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών. Δεν υπάρχει κανένας σε αυτόν τον τόπο που να πιστεύει το αντίθετο».

- Τι πρέπει να αλλάξει; «Το ΠαΣοΚ που “γέννησε” το ΕΣΥ έχει πλέον υποχρέωση να προχωρήσει αμέσως στην αναγέννησή του. Να φέρει στη Βουλή ως κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την επίλυση όλων των θεσμικών κενών που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και οδήγησαν στο ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Η δημόσια υγεία για εμάς είναι ένα αγαθό που πρέπει να παρέχει η πολιτεία δωρεάν σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. Αυτός ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος και εκεί πρέπει να επιστρέψουμε. Οι δαπάνες υγείας των φορολογούμενων πολιτών προς τον ιδιωτικό τομέα είναι εξωφρενικές. Το ίδιο είναι και οι δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων. Εδώ βρίσκεται και η απάντηση για το πού θα βρει τα λεφτά η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ αύριο για τις αλλαγές στο ΕΣΥ. Μόνο την υπερτιμολόγηση κατά 30% των προμηθειών να ακυρώσουμε έχουμε εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για το σύστημα».

- Η Βουλή έχει ανγκη από νέα πρόσωπα; «Βεβαίως χρειάζονται νέα πρόσωπα, αλλά δεν αρκεί αυτό να έχει αναφορά μόνο στην ηλικία. Χρειάζεται νέο αίμα, με νέα νοοτροπία για την πολιτική, με ήθος και εντιμότητα, ώστε να γίνει η μετάγγιση στο πολιτικό σύστημα. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες με αυτά τα κριτήρια θα βάλουν τον σταυρό προτίμησης στις επόμενες εκλογές. Τα πολιτικά τζάκια και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα εκτιμώ ότι είναι πλέον αποκρουστικά στα μάτια των πολιτών. Αυτό τουλάχιστον εισπράττω εγώ στην επαφή μου με τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής».


- Ποιες προτεραιότητες έχετε θέσει για την επομένη των εκλογών;

 

«Εφόσον οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, θεωρώ ότι η πρώτιστη υποχρέωσή μου είναι να ζητήσω από όλους τους βουλευτές του εθνικού Κοινοβουλίου να στηρίξουν την προσπάθεια να ξαναγεννηθεί το πράσινο στην Ανατολική Αττική που εφέτος το καλοκαίρι παραδόθηκε στις φλόγες της κυβερνητικής απραξίας και ανικανότητας».


*από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ | Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009