~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η πρώτη οργανωμένη ημερίδα για την οικονομική κρίση στην Αν. Αττική

Πρακτικά ημερίδας για την οικονομική κρίση και το καταναλωτικό κίνημα.


ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ήταν η πρώτη οργανωμένη ημερίδα για την οικονομική κρίση στην Αν. Αττική. Καταβλήθηκε προσπάθεια μέσω των εισηγητών της αλλά και των κατοίκων που παραβρέθηκαν, να δοθούν απαντήσεις στα πελώρια γιατί, των μέτρων λιτότητας.
Δεν ήταν καθόλου εύκολη και η διαδικασία και η τήρηση των εννοουμένων ορίων.
Στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν σε μορφή video, πέραν των εισηγητών και πολλές από τις ερωτήσεις - τοποθετήσεις του κόσμου που με την παρουσία του και την συμμετοχή του είπε πολλά που χρήζουν προσοχής από πολλούς.



ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ
ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραβιάς 5 και Σπετσών 16, 15351, Παλλήνη Αττικής,
E-mail : anespa2001@gmail.com


                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση στις 10-05-2010 στην αίθουσα του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Γλυκών Νερών με θέμα:

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ  ΚΙΝΗΜΑ 
Ομιλητές:
Ρένα Θεολογίδου – Δημοσιογράφος.
Γεώργιος Λεχουρίτης – Πρόεδρος ΙΝΚΑ / ΓΟΚΕ
Ηλίας Δόλγυρας – Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Σταματίου στην ομιλία του επεσήμανε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του Αναπτυξιακού, Περιβαλλοντικού, Καταναλωτικού και Επιστημονικού Συνδέσμου Πολιτών της Ανατολικής Αττικής είναι να προωθήσει με κάθε νόμιμο μέσο την ενίσχυση των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Πολιτών σε θέματα που αφορούν την Προστασία του Καταναλωτή και συγκεκριμένα κάθε τομέα, ο οποίος συνδέεται με το κόστος και την ποιότητα ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση των υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης και γενικά σε όλα τα θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και το δημόσιο συμφέρον.

Αρχή των εισηγήσεων από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Εκδήλωσης
Χριστίνα Λυμπεροπούλου
Χ. Βλάχος
Ρένα Θεολογίδου – Δημοσιογράφος
Η κ. Ρένα Θεολογίδου είναι δημοσιογράφος που εργάζεται επί χρόνια στην Ε.Ρ.Τ. και επιμελείται και παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή Ριμέικ. Οι έρευνες και τα ιστορικά ντοκουμέντα της εκπομπής την έχουν κατατάξει ανάμεσα στις πιο ποιοτικές της ελληνικής τηλεόρασης.
Επιμελήθηκε και παρουσίασε επίσης την τηλεοπτική εκπομπή "Το σίριαλ των σίριαλ", όπου παρουσιάζονταν οι παλαιές τηλεοπτικές σειρές της κρατικής ελληνικής τηλεόρασης, καθώς και τη σειρά "Των Ελλήνων οι κοινότητες", για τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και τις μικρές-μεγάλες ιστορίες τους.
Η πρώτη της τηλεοπτική δουλειά ήταν η σειρά "Είκοσι χρόνια επίκαιρα, είκοσι επίκαιρα χρόνια", μια πολιτική και κοινωνική επισκόπηση της κρίσιμης για την Ελλάδα εικοσαετίας 1947-1967. Σημαντικό κομμάτι της καριέρας της είναι...έντυπο. Ιστορικό στέλεχος του "Ταχυδρόμου", δούλεψε επί σειρά ετών και για την εφημερίδα "Το Βήμα".
Γεώργιος Λεχουρίτης
Ο κ. Λεχουρίτης Γεώργιος είναι πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος από το Σεπτέμβριο 2004 έως σήμερα.
Επί δεκαετία και άνω διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ασχολείται με το καταναλωτικό κίνημα από το 1995. Η δραστηριότητά του για το καταναλωτικό κίνημα τον έχει κάνει να πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια Εθνικού και Ευρωπαϊκού επιπέδου. Αρθρογράφησε για τα καταναλωτικά σε εφημερίδες και περιοδικά τοπικής και Πανελλαδικής εμβέλειας.
Σήμερα ασχολείται, από τη θέση που έχει, με την προστασία των καταναλωτών. Έχει θέση ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών ( ΕΣΚ ) του Υπουργείου Ανάπτυξης από το 2000 . Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ ( Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ) από το 2004.
Καθημερινά ασχολείται εθελοντικά με το καταναλωτικό κίνημα συμμετέχοντας σε ημερίδες , εκδηλώσεις φορέων Μ.Κ.Ο, Υπουργείων, Σχολείων, Πανεπιστημίων, ΓΣΕΕ, καταναλωτικών οργανώσεων, εμπορικών ασφαλιστικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συλλόγων στη Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ηλίας Δόλγυρας – Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ
Ο κ. Ηλίας Δόλγυρας είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και πτυχιούχος του τμήματος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής στη Διεύθυνση Μεταφορών – Επικοινωνιών της Νομαρχίας Αθηνών. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου επιλογής Γενικών Διευθυντών Δημόσιας Διοίκησης.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ζούμε μία οικονομική κρίση, χωρίς προηγούμενο μετά τη μεταπολίτευση. Μια κρίση που ξέσπασε το 2008. Απλώθηκε σε όλο τον πλανήτη. Και σήμερα απειλεί με χρεοκοπία τους αδύνατους του συστήματος και, φυσικά, και την χώρα μας. Τα σταθεροποιητικά προγράμματα της Ε.Ε. δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν την κρίση. Στηρίζονται σε περιοριστικές πολιτικές, που διευρύνουν τη λιτότητα και την ύφεση. Τα περισσότερα κράτη της Ε.Ε., έχουν δημοσιονομικά ελλείμματα μεγαλύτερα του 3% και χρέη μεγαλύτερα του 60% του ΑΕΠ.

Διερωτόμαστε και επισημαίνουμε:
Γιατί λοιπόν τόσος δημοσιονομικός πανικός; Γιατί απώλεια εθνικής κυριαρχίας; Γιατί αυτός ο εκφοβισμός;
Διαρκής και μόνιμη λιτότητα η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις, της χώρας μας.
Διαρκής, αυστηρή επιτήρηση με μια ασφαλή και εύκολη γι’ αυτούς συνταγή:
τον αποπληθωρισμό αμοιβών και τιμών, την απρογραμμάτιστη και χωρίς μεθόδευση και αρχές απελευθέρωση των αγορών,
τη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και την μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο,
την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων,
την άφρονα ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, που κεφαλαιοποίησε τους κόπους και τις καταθέσεις πολλών γενεών στην πορεία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους,
την επαναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών για παιδεία, υγεία, πρόνοια, την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων.
Αυτά τα μέτρα έχουν ήδη επιβληθεί. Αυτά και όμοιά τους θα επιβληθούν στο άμεσο μέλλον. Τα θεωρούν μέτρα άμεσης απόδοσης για να ξεπεραστεί η κρίση, που προκλήθηκε από τον τρόπο διαχείρισης, διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία χρόνια, με το στρεβλό αναπτυξιακό και καταναλωτικό μοντέλο της χώρας και τις μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμούς και επανιδρύσεις του κράτους, που έμειναν στα χαρτιά.

Αυτή η διαχείριση, αυτή η διακυβέρνηση και αυτές οι πολιτικές προκάλεσαν τα ελλείμματα και διεύρυναν το δημόσιο χρέος. Κατασκεύασαν μία οικονομία με «γυάλινα πόδια». Με συνθήκες μεγάλης πιστοληπτικής υποβάθμισης.
Η πολιτική «νέων συμπληρωματικών μέτρων», με την «τεχνογνωσία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα προκαλέσει νέα καταιγίδα. Επίταση και νέα ύφεση. Νέο και βαθύτερο βύθισμα της πραγματικής οικονομίας.
Με την τεχνογνωσία του ΔΝΤ και την εγκατάλειψη των προγραμματικών στόχων της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δοκιμάζεται η ίδια η δημοκρατική αντίληψη και διάρθρωση της Ελληνικής Πολιτείας. Υφίσταται μια γενικευμένη κρίση πια. Το τελευταίο διάστημα ακυρώθηκε ο ουσιαστικός δημόσιος διάλογος. Επιχειρείται προκλητικά η ακύρωση της δημιουργικής διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει:

Επιθετική πολιτική με νέα αναπτυξιακά μέτρα, άμεσης απόδοσης και μακρόπνοης λογικής.
ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων επιτηδευματιών, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας,
ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας, του πρωτογενούς τομέα ευρύτερα και της ελληνικής περιφέρειας στήριξη μιας ελληνικής βιομηχανίας υψηλής προστιθέμενης αξίας και υψηλής εξειδίκευσης χρήση νέων τεχνολογιών και εισαγωγή καινοτομικών μεθόδων
ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, για να στηριχθεί η συνολική ζήτηση αλλαγή του καταναλωτικού προτύπου που οδήγησε στην αύξηση των εξαγωγών και μείωση των εισαγωγών αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας.
Μια νέα δημοσιονομική πολιτική με μέτρα και αυτά άμεσης απόδοσης.
με κτύπημα της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, των μεσαζόντων και της κρατικής σπατάλης,
με ανακατανομή του Εθνικού Εισοδήματος,
με δημόσιες επενδύσεις σε έργα υποδομών για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την δημιουργία νέας φορολογικής συνείδησης στον πολίτη.
Είναι επιτακτική ανάγκη οι Επιστημονικοί φορείς και οι Οργανώσεις Πολιτών της χώρας μας να δηλώσουμε το δυναμικό και δημιουργικό παρόν μας.
Για να προασπίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.
Για να υποδείξουμε και να σταθούμε αρωγοί στις απαιτούμενες νέες αποτελεσματικές κυβερνητικές πολιτικές.
Για να προασπίσουμε τα δικαιώματα του έλληνα πολίτη στην ακώλυτη προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Για να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των συναλλαγών και των περιουσιακών δικαιωμάτων του.
Για να προασπίσουμε το δικαίωμα του και την πρόσβαση στην υγεία και πρόνοια, στην προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου πλούτου, στην ακώλυτη οικονομική του δραστηριότητα και όλα τα άλλα συνταγματικά προστατευόμενα αγαθά.
Για να προασπίσουμε την Ελληνική Παιδεία και εκπαίδευση. Αυτό επιβάλλει το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στη χώρα και τις επόμενες γενιές.
Στηρίζουμε τη κοινή Διακήρηξη των Επιστημονικών φορέων της χώρας μας, για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας στις σημερινές Ευρωπαικές και Παγκόσμιες συνθήκες δηλώνοντας τη συμμετοχή μας στην προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, της Ελληνικής Παιδείας και της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.




ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Με αφορμή την οικονομκή κρίση είναι επιτακτική ανάγκη ο Έλληνας Πολίτης – Καταναλωτής να αρχίσει να γινεται "συνειδητοποιημένος Καταναλωτής" και ταυτόχρονα να διεκδικεί:

- Το σεβασμό στο εισόδημά του όταν δαπανάται για την απόκτηση αγαθών που χρειάζεται η οικογένειά του.
- Την προστασία του από τη νοθεία και την υποβάθμιση της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών.

- Την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων έναντι της μιζέριας που διακρίνει την κοινωνία μας.- Την ουσιαστική προστασία και κατοχύρωση της δημόσιας υγείας.

- Την εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων και ειδικότερα στην ασφάλεια τροφίμων.
Το Καταναλωτικό Κίνημα πρέπει να διακηρύξει προς πάσα κατευθυνση ότι:
- Ο καταναλωτής είναι σύμμαχος κάθε φορέα της αγοράς υπό προϋποθέσεις.-
Η εμπιστοσύνη του εστιάζεται στο αποδεκτό επίπεδο ασφάλειας, ποιότητας και τιμής των αγαθών και δεν δωρίζεται.
- Η φήμη και επωνυμοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του μάρκετινγκ δεν φθάνει, διότι η προτίμησή τους από τον τελικό καταναλωτή περνά μέσα από την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

- Η ικανοποίηση των δικαιωμάτων του πολίτη-καταναλωτή αποτελεί την πιο υγιή βάση για μια ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη.

-Είναι καιρός να τεθεί φραγμός στην επιθετική πολιτική των τραπεζών

- Είναι ώρα οι ασφαλιστικές εταιρείες να σέβονται τα συμβόλαιά τους με τους καταναλωτές.- Εδώ και τώρα οι διαφημιστές και διαφημιζόμενοι να σέβονται τα μηνύματά τους.

- Να μπει φραγμός στην ασυδοσία και την απληστία του χρηματικού κεφαλαίου.

- Οι Ένεργοί Πολίτες Καταναλωτές πρέπει να σταθούν αντιμέτωποι σε όσους με πράξεις και παραλήψεις υποβαθμίζουν τη ζωή τους.

Οι εργαζόμενοι-καταναλωτές πρέπει να φροντίζουν οι ίδιοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να απαιτούν τη σωστή υγιεινή και ασφάλεια στα τρόφιμα, στους χώρους παραγωγής, διακίνησης, αποθήκευσης και πώλησης.

Όταν ζητάς δικαιώματα πρέπει ο ίδιος να αναλαμβάνεις τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που σου αναλογούν ως πολίτης -καταναλωτής.
Έχει έρθει η στιγμή που εμείς οι καταναλωτές πρέπει να καταλογίσουμε μομφή στους εαυτούς μας για τις ανεξέλεγκτες δαπάνες μας.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την ακρίβεια, προγραμματίζοντας και να μην ξοδεύουμε άνευ ορίων.

Διότι με έλλειψη σταθερών προσανατολισμών ομολογούμε αδυναμίες, που πορευόμενοι με αυτές τόσα χρόνια πληρώνουμε πολύ ακριβά τις ενέργειές μας χωρίς επιστροφή.

Πρέπει να νιώθουμε ευθύνη απέναντι στις μελλοντικές γενιές από τις σημερινές συμπεριφορές μας.

Ο ασταμάτητος πολλαπλασιασμός των αναγκών για την απόκτηση αγαθών, τα οποία πάντα παλιώνουν πριν προφτάσουν να υπάρξουν αποτελούν περιορισμό της προσωπικής και της οικογενειακής ζωής.
Επιλέγουμε αυτό που μπορούμε να αποκτήσουμε και μας ταιριάζει. · Ο καταναλωτής κάτω από την πίεση των σημερινών καταστάσεων μοναδικό μέσο προστασίας έχει τη συνειδητοποίηση των προβλημάτων και την ενεργοποίησή του μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών.
Ο ενημερωμένος καταναλωτής, ο συνειδητός καταναλωτής, ο οργανωμένος μέσα σε φορείς που έχουν στόχο την ποιότητα της ζωής, τη διάσωση της ζωής, αποτελεί την ελπίδα και για σήμερα και για το μέλλον.

Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα όμως δεν μπορεί το σήμερα να είναι καλύτερο από το αύριο. Έχουμε υποχρέωση να συνηδητοποιήσουμε ως Καταναλωτές ότι :

- Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι είναι ακατανίκητοι, γιατί κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη.

- Ότι πρωταρχικός στόχος των αγορών είναι να αντλούν κέρδη για τις ίδιες και όχι να δημιουργούν πλούτο για τη χώρα και τους πολίτες.

- Οι επιτήδειοι να δημιουργούν στους πολίτες φόβους αδικαιολόγητους οι οποίοι παραλύουν κάθε ενέργειά τους για την αντιμετώπιση της ύφεσης

- Μαζί με αυτούς η κερδοσκοπία και η εκμετάλλευση που παραβιάζει τη πόρτα μας και μας γονατίζει οικονομικά.

- Η ύφεση, η φτώχεια, η ανεργία, η άνοδος των τιμών, ο πληθωρισμός σε περίοδο συρρίκνωσης, η αφαίρεση εισοδήματος, οι περικοπές δικαιωμάτων οδηγούν στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια του αύριο.

- Η περιστολή του δικαιώματος στην εργασία, η μη εξασφάλιση της απαιτούμενης τροφής, ένδυσης κλπ για κάθε οικογένεια και σε μια στέγη, η προστασία των ατόμων της τρίτης ηλικίας από τους οικονομικούς φόβους που είναι αποτέλεσμα του γήρατος, της ασθένειας, του ατυχήματος κ.λ.π.

- Τα πακέτα των πρόσθετων μέτρων που μπορεί να είναι αναγκαία, αλλά εμφανώς αδικούν μεγάλες κατηγορίες συνανθρώπων μας παραβιάζοντας βάναυσα το αίσθημα της δικαιοσύνης.

- Οι πολιτικοί μας θα πρέπει να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η εξυγίανση των οικονομικών του κράτους με τα μεγάλα βάρη θα πρέπει να κατανεμηθούν δίκαια στους πολίτες

- Δυστυχώς τα Μ.Μ.Ε παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι στην πλάτη των πολιτών με τη διάχυση του φόβου, του τρόμου, συνοδοιπόροι των πολιτικών, τα οποία προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για το δίκαιο της απειλούμενης φτώχειας.

- Με οδηγό την απληστία το χρηματικό κεφάλαιο έφερε την οικονομία σε κρίση, δρώντας ανενόχλητο, παραβιάζοντας διαχρονικές αξίες της κοινωνίας, της υπευθυνότητας και της εντιμότητας.

- Νοικοκυριά, νέοι και νέες, άνδρες και γυναίκες, άνεργοι και εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και λοιποί συνάνθρωποί μας, ήδη με την κρίση της οικονομίας απειλούνται με φτώχεια η οποία σε ποσοστό αποτελεί το 20% του πληθυσμού της χώρας μας ή τα 2,2 εκατομμύρια Ελλήνων.
Όλοι εμείς που σήμερα είμαστε εδώ, πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης η κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και η υποχώρηση του βιοτικού μας επιπέδου.

Όλοι ομολογούν ότι από τα μέτρα πλήτονται για άλλη μια φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα η καθόλου. Απαιτούμε από τους εκπροσώπους του Πολιτικού Συστήματος με πρωτοβουλίες τους να συμβάλλουν στην αναδιανομή του εισοδήματος, στην εξασφάλιση ενός κράτους δικαίου και κοινωνικής δικαιοσύνης και στην αναζήτηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που θα σέβεται και θα υπηρετεί πρώτα τον άνθρωπο και μετά τους αριθμούς.
Ακόμη η ανάγκη διαφύλαξης του αγαθού της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας υπαγορεύει πρωτίστως άμεση κάθαρση του Πολιτικού Συστήματος.
Λόγοι οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης επιβάλλουν άμεσα να γίνει έλεγχος του <<πόθεν έσχες>> σε όλους όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία τριάντα (30) χρόνια.
Να ελεγχθούν τα οικονομικά υπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων υπουργείων και περιφερειών, διοικητών, προέδρων, διευθυντών οργανισμών, υπηρεσιών και λοιπών φορέων του Δημοσίου.

Επίσης όσων έχουν εκ του νόμου την υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση <<πόθεν έσχες>>. Για όποιους διαπιστωθεί απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να δρομολογείται η κατάσχεση τους και να αποδίδονται στο κράτος.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους,
ο Δήμαρχος Γλυκών Νερών κ. Γ. Σιώκος, ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Α. Ζούτσος, ο Νομαρχιακόs Σύμβουλοs κ. Δ. Μπαρούτας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλίου Γλυκών Νερών κ. Σ.Θανάσης, ο Αντιδήμαρχοs και Πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Γλυκών Νερών κ. Σ. Παππάς,οι Αντιδήμαρχοi Γέρακα κ. Σ. Δρούγκας, κ. Ι. Λεστάκης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Γλυκών Νερών) κ. Ε. Αλμπάνης, κ. Μ. Κακουλάκη (Γέρακα) κ. Β. Μελισσά ( Παλλήνης) κ. Θ. Γκοτσόπουλος (Πρώην Δήμαρχος), κ. Γ. Μερτζάνος, κ. Α. Μπουντουβάς, η Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Θεσσαλών Μεσογείων κ. Μ.Πανταζή και κ. Λ. Ζάχος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσηνίων << Ο Παπαφλέσσας>> κ. Ν. Νικητόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλλήνης << Γρηγόρης Λαμπράκης>> κ. Α. Ηλιόπουλος, το Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης κ. Γ. Αποστολίδης και η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Γέρακα κ. Ρ. Ρουμελιώτη.

Επιστολή για την εκδήλωση έστειλε ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Παντελής Ασπραδάκης.


Το Γραφείο Τύπου και η Οργανωτική Επιτροπή Εκδήλωσης του Συνδέσμου :
Γ. Χατζηγαβριήλ (Συντονιστής Εκδήλωσης), Κ.Ρίπης (Αν. Πρόεδρος Δ.Σ.), Γ.Σκαρλόπουλος (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), Κ.Νικολουδάκης, Δ. Κοτσίλης, Γ. Τζαβάρας, Ν. Μπακάλης, Κ. Παπανικολάου, Ι. Σμέρος, Α. Σπυρόπουλος, Ι. Καρτέρης, Δ. Γεννηματά.

*από τον : Ενεργός Πολίτης των Μεσογείων Αττικής
 http://medicitizen.blogspot.com/2010/05/blog-post_11.html