~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Π. Φιλίππου αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής δηλώνει ότι έγιναν στάχτη 18.500 στρέμματα πευκοδάσους!!!

  ειδήσεις  

     ΜΕΓΑΛΗ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ    




«Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνουμε βάσει των δορυφορικών εικόνων που έχουμε δει» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι από το πρωί της Τετάρτης η μεγάλη πυρκαγιά που για τέσσερις ημέρες έκανε στάχτη τα πάντα στο πέρασμά της από Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι.

Οι επίγειες δυνάμεις αλλά και τα ενάρια μέσα εξακολουθούν να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να κατασβέσουν τις ελεγχόμενες μικροεστίες που κατά διαστήματα εμφανίζονται.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου η επιχείρηση αυτή θα διαρκέσει τουλάχιστον για άλλα τρία 24ωρα – αν στο μεσοδιάστημα δεν υπάρξουν αναζωπυρώσεις.
Η εκτίμησή του ίδιου με βάση τις δορυφορικές εικόνες που έχουν δει στην περιφέρεια είναι ότι τουλάχιστον 18.500 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη «γιατί εδώ η περιοχή είχε πολύ πεύκο».
Όσον αφορά τα σπίτια η πρώτη εκτίμησή του είναι ότι «πρέπει να έχουν καεί γύρω στα δεκαπέντε».
Η Πυροσβεστική παραμένει όμως σε ύψιστη επιφυλακή, καθώς και για σήμερα Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την περιοχή παραμένει πολύ υψηλός, σε επίπεδο «4» και οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν μέσα στην ημέρα.
Στο Καπανδρίτι, που έφτασε χθες η φωτιά, αλλά και σε όλο το μέτωπο, στον Κάλαμο και στον Βαρνάβα είχαμε όλο το βράδυ μικρό εστίες που όμως αντιμετωπίστηκαν επί τόπου από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Επί τόπου παραμένουν 84 οχήματα της Πυροσβεστικής με 308 πυροσβέστες και 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 100 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου, η αύξηση της έντασης των ανέμων προκάλεσε νέες αναζωπυρώσεις με τη φωτιά λόγω της έντασης των ανέμων να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς Πολυδένδρι και Μαλακάσα, με την αγωνία να χτυπά «κόκκινο» νωρίς το απόγευμα. Ευτυχώς οι χειρότεροι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν και η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

______