~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Διατηρείται η προσωρινή αναστολή εργασιών για τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό




"Νενικήκαμεν!"
Φειδιππίδης



Την Πέμπτη εκδικάστηκαν οι προσφυγές των ιδιωτών από το Γραμματικό, οι οποίοι διεκδικούν αποζημίωση, καθώς εντός των ορίων των οικοπέδων τους πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΑ.

Κατά την εκδίκαση, επικράτησε ένταση, καθώς κάτοικοι στράφηκαν κατά του δασάρχη Καπανδριτίου, όταν αυτός ισχυρίστηκε ότι αγνοεί το αίτημα για χαρακτηρισμό της περιοχής ως δασικής.

Το Ειρηνοδικείο Μαραθώνα αποφάσισε να διατηρηθεί η προσωρινή αναστολή εργασιών για την κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Οι προφυγές επρόκειτο να εκδικαστούν τον Οκτώβριο, ωστόσο, η διαδικασία επιταχύνθηκε.
Οι ιδιώτες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη τον περασμένο Ιούλιο, μετά τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή όταν οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει το έργο εμφανίστηκαν στην περιοχή με σκαπτικά μηχανήματα για να ξεκινήσουν τις εργασίες.
Τότε, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Μαραθώνα, οι εργασίες πάγωσαν έως ότου συζητηθεί η αίτηση στο ακροατήριο. Εφόσον το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οι τρεις ιδιώτες είναι πραγματικά οι κάτοχοι των οικοπέδων, τότε τα ασφαλιστικά μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, ενδεχομένως στα τέλη του Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Γραμματικού έχει προσφύγει και πάλι στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης της 7ης Ιουλίου, καθώς την κρίνει παράνομη, αντισυνταγματική και αντίθετη προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Επίσης, έχει καταθέσει υπόμνημα-καταγγελία για τον περιφερειακό σχεδιασμό της Αττικής και συγκεκριμένα για τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και ζητάει την παρέμβαση της Κομισιόν.

*από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009 [ 17:26 ]