~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Αντισυνταγματική και μη βιώσιμη εγκατάσταση του ΘΑΠ στο Μαραθώνα

    ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
   Το ΥΠΕΚΑ με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα επαναφέρει το Θαλάσσιο Αιολικό Πάρκο στον Ορμο του Μαραθώνα (που παραπλανητικά το αναφέρει ως ΘΑΠ στους Πεταλιούς) παρακάμπτοντας αυτήν τη φορά τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και των περιβαλλοντικών φορέων  Κατά σύμπτωση ο επενδυτής φαινεται ότι θα ειναι είναι και πάλι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 
     Μόλις ανακοινώθηκε η προκαταρκτική χωροθέτηση του ΘΑΠ εκτός από τις επικαιροποιήσεις των ψηφισμάτων της Νομαρχίας και των εμπλεκομένων Δήμων, Ο Δήμος της Ν. Μάκρης με την υπ αριθ 203/2010 απόφαση του Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τη συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από τους Δημ. Συμβούλους, Στέργιο Τσίρκα, Φώτη Δεληβοριά, Μαρία Γαβριηλίδου και τα μέλη της Γραμματείας της Διαδημοτικής Συνεργασίας Πολιτών κατά του Αιολικού Πάρκου Βασίλη Δελαγραμμάτικα, Διονυσία Κανελλοπούλου, και Σοφία Σιδερή. Η επιτροπή με την οικονομική στήριξη του Δήμου θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εξασφαλίζοντας από ειδικούς γνωματεύσεις και μελέτες που θα αντικρούσουν τις αιτιάσεις του ΥΠΕΚΑ και του επενδυτή ,καθώς  και στη συλλογή υπογραφων.
    
   Ηδη η επιτροπή ζήτησε από τον κο Μιχ. Δεκλερή, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας να ενεργεί ως σύμβουλός της στον αγώνα της και να συντάξει ολοκληρωμένη μελέτη για την αντισυνταγματική και μη βιώσιμη εγκατάσταση του ΘΑΠ στο Μαραθώνα. Η σημαντική βοήθεια του κου Μιχ. Δεκλερή, που σαν Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρος του Ε΄τμήματος αυτού έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διάσωση και προστασία του Ελληνικού περιβάλλοντος, καθιστά την προσπάθειά μας ουσιαστική και το αποτέλεσμα βέβαιο. 
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
    ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΌ ΨΗΦΙΣΜΑ
    ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ: 
    ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
    ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
    (Κα  Διον. Κανελλοπουλου  6973391236
      Κα Σοφία Σιδερή 6976754182, 6977212808 
    Για την
      ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ  ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ 
    Βασ. Δελλαγραμμάτικας-Διον. Κανελλοπούλου-Σοφία  Σιδερή