~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Με επιτυχία έγινε η ημερίδα για τον Τύπο και τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης της Ανατολικής Αττικής

Την Πέμπτη 15 Μαΐου 2008 έγινε ημερίδα για την συμβολή του Τύπου και των εναλλακτικών Δικτύων Ενημέρωσης στην ανάδειξη και επίλυση Προβλημάτων της Ανατολικής Αττικής.
Η ημερίδα έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου στα Γλυκά Νερά .
Οργανώθηκε σε συνεργασία με Οργανώσεις Πολιτών και Γονέων της Περιοχής , Εκπροσώπους των εναλλακτικών δικτύων ενημέρωσης Αττικής , Πολιτιστικούς Συλλόγους , Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Παλλήνης, Αναπτυξιακός και Επιστημονικός Σύνδεσμος Παλλήνης , Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Μεσογείων Αττικής.
Η εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο από τους
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ,
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ,
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ MΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
<<Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ>>
και ήταν η δεύτερη χρονιά που έγινε.

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος ο Ενεργός Πολίτης Μεσογείων Αττικής, το Δίκτυο Ανατολικής Αττικής, το Θέατρο Ανατολικής Αττικής, η Πρωτοβουλία Πολιτών για το Περιβάλλον, Ανατολι-κα της Νέας Μάκρης, Κόλλιας Γιώργος για τον Βαρνάβα και την Αυτοδιοίκηση κ.λ.π.

Στο Πάνελ οι εφημερίδες της Αττικής ΔΗΜΟΤΗΣ, ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ , ΝΕΟΛΟΓΟΣ, ΑΝ –ΑΤΤΙΚΗ και άλλοι.

Ομιλητές ο καλεσμένος των οργανωτών, μέλος της ΕΣΗΕΑ κος Κώστας Αρβανίτης του Ρ/Σ Δίεση 101,3 των βορείων προαστίων, η κα Πόπη Σουφλή , ο κος Γιάννης Κοντογιώργος , η κα Βάλια Μιχαήλ, ο κος Στρούβελης Παναγιώτης, ο κος Γιάννης Τζάκις, ο κος Κώστας Ρίπης, ο κος Χατζηνικολάου, ο κος Βενετσιάνος κ.α.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Βουλευτής κος Θανάσης Μπούρας, ενώ ο Νομάρχης κος Κουρής έστειλε επιστολή εκφράζοντας την λύπη του που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.
Οι ομιλητές ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τύπος σχετικά με την ελευθερία να εκφραστούν ελεύθερα όλα όσα θα ήθελαν να γίνουν γνωστά χωρίς λογοκρισία και χωρίς να είναι δέσμιοι των τοπικών αρχόντων μέσω των διαφημίσεων, για να μπορούν να λειτουργούν.

Το συμπέρασμα ήταν απογοητευτικό διότι όλοι εξέφρασαν τα παράπονα τους και ιδιαίτερα η κα Σουφλή ανέφερε ότι συνεχώς καταδιώκεται στα δικαστήρια και της έχουν κάψει ακόμη και το αυτοκίνητο.Για πρώτη φορά μεταξύ των δημοσιογράφων και των έντυπων μέσων ενημέρωσης έγινε αναφορά στο διαδύκτιο και την μορφή ενημέρωσης που γίνεται μέσα από αυτό.

Την σκυτάλη στις παρουσιάσεις πήραν οι Ενεργοί Πολίτες Μεσογείων, ενημερώνοντας την χρησιμότητα του blog τους, στον ένα χρόνο λειτουργίας του.Ακολούθησαν και τα άλλα εναλλακτικά δίκτυα Θέατρο Ανατολικής Αττικής, Πρωτοβουλία Πολιτών για το Περιβάλλον, Κόλλιας Γιώργος για τον Βαρνάβα και την Αυτοδιοίκηση.
Ο διαδικτυακός κόμβος του www.an-attiki.gr, γνωστό μας πλέον και ως Δίκτυο Ανατολικής Αττικής εκπροσωπούμενο από τον διαχειριστή του, κον Στρούβελη Παναγιώτη, στον δυστυχώς ελάχιστο χρόνο που του δόθηκε, προσπάθησε να εξηγήσει πως το διαδύκτιο η νέα εναλλακτική μέθοδος, πηγαίας ενημέρωσης επιτυγχάνει την ανάδειξη και επίλυση τοπικών προβλημάτων, την συνεργασία και συμμετοχή μέσα από το Δίκτυο και των άλλων εναλλακτικών μέσων, ώστε όλοι μαζί ανάλογα του τομέα που δραστηριοποιείτε ο καθένας εξ αυτών, να επιτυγχάνουν μέσα από το δίκτυο την ανάδειξη των πολιτιστικών δρώμενων που τόσο έχουμε ανάγκη, την εκφρασμένη αγωνία μας για το περιβάλλον και την οικολογία, να μπορούν να έχουν τον δικό τους χρόνο για ψυχαγωγία και γνωριμίας των πολιτών του τόπου μέσα από αυτό, αλλά να γίνετε και μία θετική αντιπαράθεση απόψεων και προβληματισμών.
Τόνισε τα κέρδη στην επικοινωνιακή πολιτική που αποκομίζει ο δήμος Παιανίας, με την ενεργή συμμετοχή του στο δίκτυο Ανατολικής Αττικής, την ανάγκη συνεργασίας των φορέων για το καλό το δικό τους αλλά και του τόπου γενικότερα και άλλα πολλά που διαβάσαμε μεν στο λόγο που είχε αναρτήσει στο δίκτυο και δεν μπόρεσε δε να ολοκληρώσει στην ομιλία του.

Οπτικοακουστικό υλικό στάλθηκε από την εφημερίδα Επταήμερο και παρουσιάστηκε με ομιλητή τον Θεόδωρο Κοτσώνη, κλείνοντας την εκδήλωση.
Στην εκδήλωση το παρών του έδωσαν οι Βουλευτές Ανατολικής Αττικής Νίκος Καντερές και Θανάσης Μπούρας, ο επιλαχών Βουλευτής της Αν .Αττικής Νίκος Γιαννής, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κος Παντελής Ασπραδάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αττικής κος Ρομβέλης, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού με την κα Βάσω Κιούση που έκανε και αναφορά στην χρησιμότητα του Τοπικού Τύπου, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι όπως ο κος Μπουτουβάς και πολλοί άλλοι τοπικοί παράγοντες.
Η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν ικανοποιητική αλλά ο χρόνος περιορισμένος για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα θέματα και τα προβλήματα με αποτέλεσμα οι ακροατές να μην μπορούν να ρωτήσουν τους ομιλητές όλα όσα ήθελαν.
Το βασικότερο συμπέρασμα ήταν να βρίσκονται λύσεις για όλα όσα αναδεικνύονται μέσα από τον Τύπο, τα ταξίδια έκφρασης λόγου που επιχειρούν οι δημοσιογράφοι με την προσπάθεια τους, στην έρευνα τοπικών προβλημάτων μέσα από την δουλειά τους, ώστε φέρνουν τα νέα κοντά μας κάθε εβδομάδα, με σεβασμό προς τους αναγνώστες τους.
Το άλλο συμπέρασμα ήρθε μέσα από τα εναλλακτικά μέσα και την ανάγκη στήριξης – συμμετοχής των πολιτών, αφού πλέον είναι μέσα που προσφέρουν ταχύτητα στην ενημέρωση, αλλά και δύναμη έκφρασης – ανάδειξης των τοπικών προβλημάτων.Χωρίς δεσμεύσεις από τοπικές δυνάμεις, αλλά με την δύναμη της πρωτοβουλίας και συμμετοχής του πολίτη.
Η δέσμευση από τους οργανωτές ήταν σε μία ημερίδα με πολύ περισσότερο χρόνο και ομιλητές, αφού εμφανώς φάνηκε ότι ο χρόνος ήταν λίγος, καθώς και η κακή συμπεριφορά ορισμένων ομιλητών που δεν έδειξαν διάθεση να ακούσουν και τους άλλους συμμετέχοντες, εγκαταλείποντας την αίθουσα.
Ελπίδα όλων να γιορτάζουμε κάθε χρόνο την ημέρα αυτή και να σταματήσουν να καταδιώκονται οι δημοσιογράφοι για το έργο της ενημέρωσης.

* από Δίκτυο Ανατολικής Αττικής http://www.an-attiki.gr