~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Υπάρχει ημερομηνία λήξης στο νερό;

   ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ    


Οι ημερομηνίες λήξεις είναι παντού: από άψυχα υλικά όπως τρόφιμα και αναψυκτικά, μέχρι και… έμψυχα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις. Επειδή όπως το θέμα είναι το νερό, έχετε αναρωτηθεί πότε αυτό λήγει; Αν και το νερό δεν χαλάει, εντούτοις το πρόβλημα εστιάζεται στα πλαστικά μπουκάλια:
Το εμφιαλωμένο νερό, έχει ημερομηνία λήξης κι αυτό γιατί μπορεί να αλλοιωθεί από τη συσκευασία ή ακόμα και το περιβάλλον αποθήκευσής.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναφέρει πάντως ότι το πλαστικό δεν είναι επικίνδυνο ή τοξικό, αλλά ούτε είναι απόλυτα υγιές.
Το πλαστικό που χρησιμοποιείται ευρέως είναι το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ), το οποίο είναι ελαφρώς πορώδες και μπορεί να «προσελκύσει» μυρωδιές και γεύσεις από τον έξω κόσμο. Έτσι, το νερό μπορεί να αλλάξει τη γεύση και τη μυρωδιά του αν το φυλάσσετε, για παράδειγμα, σε ένα σκονισμένο ντουλάπι.
Από τη στιγμή του ανοίγματος καλό είναι να το καταναλώνουμε ή να το επιστρέφουμε πίσω στο περιβάλλον μέσα σε 2 εβδομάδες.