~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Έκκληση των ανθρώπων των Γραμμάτων & Τεχνών για την απρόσκοπτη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα


THE PETITION

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ!
Έκκληση των ανθρώπων των Γραμμάτων & Τεχνών
για την απρόσκοπτη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

14608728280791.jpg?r=0.8658315614554277
Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης-Γέρακα να καταργήσει την από νόμο ισχύουσα σχολική μεταφορά των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, η οποία αναγκάζει παιδιά 12-17 ετών να χρησιμοποιούν μιαν ατέλειωτη αλυσίδα αστικών συγκοινωνιών για να μεταβαίνουν στο σχολείο τους και τα οδηγεί σε μια καθημερινή περιπέτεια, που εκτός από την τεράστια απώλεια χρόνου (2-4 ώρες) ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ψυχική ισορροπία τους και η οποία, αντικειμενικά, οδηγεί στη συρρίκνωση του σχολείου, δηλώνουμε ότι:

1. Η απόφαση αυτή αντιτίθεται στο γράμμα, αλλά και στο πνεύμα βασικών δικαιωμάτων των παιδιών, όπως το Συνταγματικό Δικαίωμά τους να λαμβάνουν ανεμπόδιστα το αγαθό της εκπαίδευσης που όχι απλά έχουν επιλέξει αλλά και στο οποίο έχουν διακριθεί.
2. Η καλλιτεχνική παιδεία δεν είναι προνόμιο πολυτελείας, αλλά αδήριτη ανάγκη, ελπίδα και φως για κάθε κοινωνία.
3. Ο θεσμός της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης είναι μια σημαντική επένδυση για το μέλλον μιας χώρας, ειδικότερα σε συνθήκες κρίσης, καθώς συμβάλλει με καταλυτικό τρόπο στη διαμόρφωση καταρτισμένων ανθρώπων μα πάνω απ΄ όλα ανθρώπων με ανησυχία, δημιουργικότητα, πάθος, νόημα, προοπτική.
4. Ο θεσμός των Καλλιτεχνικών Σχολείων είναι απαραίτητο όχι απλά να συνεχίσει να υπάρχει αλλά και να ενισχυθεί, καθώς αντιλαμβανόμαστε το δημιουργικό ρόλο της καλλιτεχνικής παιδείας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, έχοντας παράλληλα βιώσει την άσχημη εμπειρία της απουσίας της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εδώ και δεκαετίες.
5. Καθήκον της Πολιτείας, των αρμόδιων Υπουργείων και της Κυβέρνησης, είναι να επεξεργαστεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο απρόσκοπτα όχι μόνο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη αλλά σε βάθος χρόνου.

Αρνούμενοι τη συρρίκνωση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα γιατί αισθανόμαστε βαθιά την αξία και τον κοινωνικό ρόλο του, καλούμε κάθε αρμόδιο να σκύψει με συναίσθηση ευθύνης και ευαισθησία απέναντι στη λειτουργία του Σχολείου, δίνοντας οριστικές λύσεις στα προβλήματα σήμερα!
  
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ 
Λειτουργεί στο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης Αττικής από το Σεπτέμβριο του 2004. Είναι το πρώτο σχολείο αυτού του τύπου που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και έχει σκοπό τον εμπλουτισμό και τη διεύρυνση της παρεχόμενης γενικής παιδείας μέσα από την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών για τις τέχνες και την ενθάρρυνση και στήριξη του ενδιαφέροντός τους για αυτές. Στο σχολείο λειτουργούν 3 καλλιτεχνικές κατευθύνσεις: Εικαστικών Τεχνών, Θεάτρου, Κινηματογράφου, και Χορού. Κάθε χρόνο, η εισαγωγή μαθητών στην Α' Γυμνασίου γίνονται κατόπιν εξετάσεων. Το καθημερινό ωράριο μαθημάτων περιλαμβάνει 9 και 8 διδακτικές ώρες (08:30-15:30). 
Η μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία γίνεται δωρεάν από το Κράτος (Ιδρυτικό ΦΕΚ 1497/2003). Σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν ακόμα δυο Καλλιτεχνικά Σχολεία, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στο Ηράκλειο Κρήτης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του σχολείου: http://gym-kall-gerak.att.sch.gr.



SIGN PETITION

Fields marked with * are required




Display options