~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

O 29ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη



...ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, Έλληνα βουλευτή και αθλητή η δολοφονία του οποίου έγινε σύμβολο του αγώνα για την προάσπιση της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων....




Από τους εκατοντάδες μαραθώνιους που διεξάγονται παγκοσμίως κάθε χρόνο, υπάρχει μόνο ένας που φέρει τον τίτλο του «κλασικού». Κι αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από αυτόν που ξεκινάει από το Μαραθώνα και τερματίζει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας. 
Θεωρείται ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή ακόμη – λόγω των 21 δύσκολων ανηφορικών χιλιομέτρων που περιλαμβάνει – ωστόσο αποτελεί πόλο έλξης κάθε χρόνια για περισσότερους από 5.000 δρομείς που έρχονται στην Ελλάδα από ολόκληρο τον κόσμο.
Στον επετειακό μαραθώνιο  για τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 αθλητές, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών στη διοργάνωση.
Ο φετινός Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί στις 13 Νοεμβρίου 2011 και ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.
Ο πρώτος μαραθώνιος της ελληνικής πρωτεύουσας διεξήχθη το 1972 υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ομοσπονδίας Στίβου, αλλά πήρε τη σημερινή του οργανωτική μορφή το 1983. Συγκαταλέγεται πλέον στους Χρυσούς Μαραθώνιους Δρόμους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).
Η αφετηρία δίνεται πάντα στο Μαραθώνα και η διαδρομή διέρχεται τον ιστορικό χώρο του Τύμβου, τη Νέα Μάκρη, το περίφημο άγαλμα του Δρομέα στο κέντρο της Αθήνας και καταλήγει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί ακριβώς που τερμάτισαν οι δρομείς που συμμετείχαν στον πρώτο μαραθώνιο της σύγχρονης εποχής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.


Από το 1982 ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, Έλληνα βουλευτή και αθλητή η δολοφονία του οποίου έγινε σύμβολο του αγώνα για την προάσπιση της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Τελετή έναρξης
Από το 2007 οι εκδηλώσεις για τη διεξαγωγή του Κλασσικού Μαραθώνιου Αθηνών συνοδεύονται από μια ιδιαίτερα λαμπρή τελετή έναρξης που πραγματοποιείται στον ιστορικό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα. Σε αυτόν το μοναδικό χώρο πραγματοποιείται η αφή της μαραθώνιας φλόγας η οποία οδηγείται στο βωμό που βρίσκεται στο χώρο της αφετηρίας και από εκεί φωτίζει τις προσπάθειες των δρομέων.

*από το: Ανατολική Αττική News