~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

"Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ", από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα

   ΘΕΑΤΡΟ   

Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του.
Κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες και τη διδασκαλία του Νίκου Γκεσούλη, η ομάδα της Κεντρικής Σκηνής καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς μελέτησε σε βάθος το σύνολο του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ και επέλεξε τα αποσπάσματα που δημιούργησαν μία ξεχωριστή παράσταση για τον μεγάλο αναμορφωτή του παγκόσμιου θεάτρου, που συγκρούστηκε με τα κυρίαρχα σε όλα τα μήκη και πλάτη γραφειοκρατικά ιερατεία.
"Έζησα ανάμεσα στους ανθρώπους τον καιρό της ανταρσίας. Κι επαναστάτησα μαζί τους" , λέει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Ποίημα προς τους νέους. Κι αυτή είναι η ρίζα όλης της στάσης του απέναντι στη ζωή και την τέχνη, πέρα , όμως , απ'τις μορφικές επαναστάσεις του, ο Μπρεχτ επαναστατεί προπάντων για την τραγική μοίρα του ανθρώπου. Όλο του το έργο διαπνέεται από βαθύτατη αγάπη και οδυνηρή συμπόνια για την ανθρώπινη δυστυχία, για τα "έμψυχα και λογικά πλάσματα" που η κοινωνία, η πολιτική, η μισαλλοδοξία, η βία, η τύφλωση, η αβουλία τα ταπεινώνουν, τα εξευτελίζουν, τα συντρίβουν.
Την μουσική της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Ψειμάδας, τα κοστούμια και τα σκηνικά η Δήμητρα Χαλκιοπούλου και τις χορογραφίες η Αγγελική Ρέρρα.
Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στο θέατρο «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΛΟΣ» που βρίσκεται στο Παλαιό Δημαρχείο Μαραθώνα και έχει φέρει το όνομα του ιδρυτή και εμπνευστή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, του ηθοποιού και σκηνοθέτη Βασίλη Τσαγκλου.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι:
3 ΙΟΥΛΙΟΥ: Θέατρο ''Βασίλης Τσάγκλος'', Παλαιό Δημαρχείο Μαραθώνα
9 ΙΟΥΛΙΟΥ: Αμφιθέατρο Αθλητικού και Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης
15 ΙΟΥΛΙΟΥ: Πέτρινο Θέατο, Καλέτζι
16/17 ΙΟΥΛΙΟΥ: Θέατρο ''Βασίλης Τσάγκλος'', Παλαιό Δημαρχείο Μαραθώνα
20 ΙΟΥΛΙΟΥ: Γήπεδο Μπάσκετ Βαρνάβα
9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥΑμφιθέατρο Αθλητικού και Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης
11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Γραμματικό
Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά / Χωρίς διάλειμμα
____________