~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: - Επαναφορά της 24ωρης καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης



                                    Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Συνάντησης Συλλόγων και Πολιτών για το ΚΥ Ν. Μάκρης 
που έγινε στο πρώην Δημαρχείο της Ν. Μάκρης 
την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013


Το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης εδώ και 25 χρόνια παρέχει στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σύμφωνα με το νόμο που ορίζει τη σύσταση και τη λειτουργία του το Κέντρο Υγείας πρέπει να καλύπτει το τρίπτυχο: Προληπτική αγωγή υγείας- Πρωτοβάθμια περίθαλψη- Κοινωνική ιατρική.


Αυτό σημαίνει ότι είναι στην αρμοδιότητά του τα προγράμματα εμβολιασμών και ενημέρωσης σε σχολεία, τα προγράμματα προληπτικής οδοντιατρικής σε παιδιά, οι προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες, κατ’ οίκον νοσηλεία, βραχεία νοσηλεία, περίθαλψη από γιατρούς ειδικότητας και φυσικά παροχή πρώτων βοηθειών σε επείγοντα περιστατικά, προγράμματα οικογενειακού προγραμματισμού, εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη ανάλογα με τις εργασιακές ιδιαιτερότητες της περιοχής, πληθυσμιακές και περιβαλλοντικές μελέτες. Όλα αυτά σε 24ωρη καθημερινή λειτουργία με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και δωρεάν πρόσβαση κάθε ανθρώπου που το έχει ανάγκη.
Εδώ και ένα χρόνο όμως και παρά την πληθυσμιακή αύξηση της περιοχής σε μόνιμους κατοίκους, παραθεριστές και επισκέπτες, η λειτουργία του υποβαθμίζεται συστηματικά τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό. Στόχος των αρμοδίων, όπως εκφράστηκε σε ημερίδες και δηλώσεις τους, είναι η μετατροπή του σε κέντρο συνταγογράφησης, σαν μεγάλο αγροτικό ιατρείο, που θα λειτουργεί ορισμένες ώρες στελεχωμένο από ιατρικό προσωπικό μερικής απασχόλησης του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα σκοπεύουν να δημιουργήσουν κέντρο εφημερίας για τα επείγοντα περιστατικά σε πολλαπλάσια απόσταση που μπορεί τελικά και να κοστίσει ζωές.
Την ώρα που εξαιτίας της κρίσης  η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση των συνθηκών ζωής αυξάνουν τη νοσηρότητα και την ανάγκη της κοινωνίας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία, μεθοδεύεται η διάλυση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ολόκληρου του ΕΣΥ.
Η υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας και οι υποτίμηση των αναγκών των πολιτών στοχεύει στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας στο πλαίσιο της μνημονιακής εντολής για περιορισμό των κοινωνικών παροχών, εξωθώντας τους πολίτες στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα επιβαρύνοντας επιπλέον την οικονομική τους κατάσταση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Επαναφορά της 24ωρης καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης
- Στελέχωσή του με προσωπικό στα πλαίσια του ΕΣΥ σύμφωνα με τον κανονισμό του
- Δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όσους το έχουν ανάγκη
- Αναβάθμιση της λειτουργίας του ώστε να καλύπτονται όλες οι αρμοδιότητές του, όπως ορίζονται από το νόμο.


ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ