~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Απειλητικές διαστάσεις λαμβάνει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή του Κουβαρά


Απειλητικές διαστάσεις λαμβάνει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή του Κουβαρά, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής πλέον από τα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, που ο δήμαρχος Καλυβίων απηύθυνε έκκληση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ώστε να περιοριστεί το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη εκκενώσει τα σπίτια τους, ενώ το πύρινο μέτωπο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών εκτίνεται σε απόσταση επτά χιλιομέτρων.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής, αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν


Πύρινο μέτωπο μαίνεται και σε δύσβατη δασική έκταση της Ζακύνθου. Επί τόπου βρίσκονται 12 οχήματα, με 25 πυροσβέστες, ενώ νωρίτερα στο έργο της κατάσβεσης έπαιρναν μέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κούμαρη του Αιγίου, στις 13:30 κατακαίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 19:40 σε έκταση με πουρνάρια στην περιοχή Βρανά Μαραθώνα, κοντά στο ελικοδρόμιο. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ενώ ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο επιχειρούσαν έως τη δύση του ηλίου.
Υπό έλεγχο τέθηκε και η αναζωπύρωση της φωτιάς στο Κάτω Σούλι Μαραθώνος, η οποία προκλήθηκε από την ισχυρή ένταση των ανέμων


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και καίει έκταση με ξηρά χόρτα και θάμνους, χωρίς ωστόσο να απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ηλεία

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, για άλλη μια φορά, την Πέμπτη στην Ηλεία, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα προς τη Σίμιζα προκαλώντας ζημιές σε αγροικίες, δασικές και αγροτικές εκτάσεις καίγοντας συνολικά έκταση μεγαλύτερη των 600 στρεμμάτων

Στη μάχη της πυρόσβεσης πήραν μέρος δύο ελικόπτερα και περίπου 20 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 55 άνδρες.

Προειδοποίηση ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Σάββατο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής & Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Μαγνησίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Ευβοίας, Έβρου, Λέσβου (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Λήμνου), Χίου, Σάμου (και της Ικαρίας) & Κυκλάδων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.