~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ημιυπαίθριοι η «γάγγραινα» που κατέστησε ομήρους τόσους πολίτες και εξέθρεψε τη διαφθορά στις πολεοδομίες, τι θα γίνει;

Ημιυπαίθριοι και σοφίτες
Ο κ. Μάνος Κυδώνης, από τη Γλυφάδα της Αθήνας, γράφει:
Αναφορικά με τους ημιυπαίθριους χώρους, αυτή τη «γάγγραινα» που κατέστησε ομήρους τόσους πολίτες και εξέθρεψε τη διαφθορά στις πολεοδομίες, τι θα γίνει;
Θα συνεχιστεί ή επιτέλους θα καταργηθεί από τούδε και στο εξής, ούτως ώστε και ο πολίτης να μην εξωθείται σε παρανομίες, αλλά και η διαφθορά στις πολεοδομίες να σταματήσει (ή έστω να περιοριστεί), αφού δεν θα υπάρχει αντικείμενο.
Κύριοι του ΤΕΕ και του ΥΠΕΧΩΔΕ, και λοιποί, πετάξτε από τον ΓΟΚ τον «επάρατο» ημιυπαίθριο να ησυχάσουμε! Εκτός από τα εξ ημιυπαίθριου παράνομα κτίσματα υπάρχουν και οι λεγόμενες «σοφίτες» που προκύπτουν από τις υποτιθέμενες «μη προσβάσιμες στέγες», που μια χαρά γίνονται προσβάσιμες ποικιλοτρόπως, δημιουργώντας έτσι όχι μια απλή «σοφιτούλα», αλλά κανονικό ολόκληρο διαμέρισμα που σε πολλές περιπτώσεις καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο όροφο!
Με αυτά τι θα γίνει; Και εδώ... τακτοποίηση;
Αν δεν αλλάξει ο νόμος ούτως ώστε όλα αυτά να νομιμοποιηθούν κανονικά, με αυτά τα «τακτοποίηση» και τα ρέστα, παρανομεί το ίδιο το κράτος.
* από την στήλη Επιστολές προς TO BHMA Πέμπτη 9 Απριλίου 2009