~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

"Το χρωστάμε στη φύση"

Θα φυτευτούν 40.000 δενδρύλλια, από επιλεγμένα είδη, τα οποία θα προστατευτούν και θα συντηρηθούν την άνοιξη και το καλοκαίρι...

Δείτε το χάρτη πρόσβασης


Με σύμμαχο τον τον καλό καιρό, ξεκίνησε η μεγάλη δεντροφύτευση στο πρώην δάσος του Κοκκιναρά στην Πεντέλη, που διοργανώνουν ο ΣΚΑΪ και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους. Αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες δεντροφυτεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική τα τελευταία χρόνια καθώς θα φυτευτούν 40.000 δενδρύλλια.
Έκτακτη εκπομπή 10-12 από το ΣΚΑΪ 100,3 και το Skai.gr.
Θα φυτευτούν 40.000 δενδρύλλια, από επιλεγμένα είδη, τα οποία θα προστατευτούν και θα συντηρηθούν την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Από τις 08.45 το πρωί, τους εθελοντές θα παραλαμβάνουν από το δημαρχείο Ραφήνας και το σταθμό Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, πούλμαν του ΟΣΕ, της εταιρείας "Μαρούλης Τράβελ", αλλά και ραδιοταξί της εταιρείας "Μέγκα Μετροπόλιταν". Με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και η επιστροφή τους.

Το χρωστάμε στη φύσηΑντίστροφη μέτρησηΠρωτοφανής ενθουσιασμόςΣΚΑΪ ΔράσηΠρασινίζει το Πεντελικό• Ποδαρικό με νέα πρωτοβουλίαΟι τελευταίες λεπτομέρειεςΜεγάλη δενδροφύτευση του ΣΚΑΪΟ Δήμος Κηφισιάς θα δρομολογήσει λεωφορεία από το σταθμό του ηλεκτρικού Κηφισιάς και από τον Τροχονόμο.
Η εταιρεία Cosmote, σε συνέντευξη Tύπου ανακοίνωσε το πρόγραμμα συντήρησης των δενδρυλλίων και αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση για τη λίπανση και το πότισμα.Στην αναδάσωση θα συμμετάσχουν και οι 22 δήμοι και κοινότητες του Πεντελικού όπως επίσης και μεγάλη ομάδα από την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς. Συμμετοχή έχουν δηλώσει επίσης η ΟΝΝΕΔ, το ΠΑΣΟΚ, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Green Belt -που προσφέρει 4.000 δενδρύλλια. Eπίσης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, εθελοντές δασοπυροσβέστες και πολιτιστικοί σύλλογοι από Σταμάτα, Διόνυσο, Πολιτεία, Κηφισιά, Εκάλη, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι και Μελίσσια, το Σώμα Πολιτικής Προστασίας Υμηττού, η εθελοντική υπηρεσία δασοπροστασίας του Δήμου Χολαργού, εργαζόμενοι από το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης που λειτουργεί στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων και το ελληνικό παράρτημα της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια. Παράλληλα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια από Διόνυσο, Κηφισιά, Άνοιξη, Μελίσσια, Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι, Πεντέλη και Ηράκλειο, μαθητές και δάσκαλοι από τη Σχολή Μωραΐτη, τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα, τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, φοιτητές από το Αμέρικαν Κομιούνιτι Σκουλ και την Ένωση Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων που έχουν έδρα στη χώρα μας καθώς και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των μαθητών που έχουν δηλώσει συμμετοχή ξεπερνά τους 1.500. Επίσης το τοπικό συμβούλιο νέων του δήμου Μεταμόρφωσης το δια-δημοτικό δίκτυο Υγείας ο εξωραϊστικός σύλλογος Διονύσου και Βριλλησίων. Συμμετοχή έχουν δηλώσει, επίσης, οι Έλληνες Ενεργοί Πολίτες, οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος Ελλήνων Ραδιο-ερασιτεχνών, η Οικολογική Εξόρμηση Αττικής, ο αθλητικός σύλλογος Πεντέλης, οι Φίλοι του Δάσους, ο εμπορικός σύλλογος Κηφισιάς, η νεολαία δήμου Αργυρούπολης και το Ρόταρι Νέας Ερυθραίας. Ακόμη, η ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών "Αττική Λέσχη 4χ4", ο σύλλογος προστασίας αναδασωτέων Αττικής, ο σύνδεσμος Ελλήνων εφέδρων, υπάλληλοι της τράπεζας HSBC, οι υπάλληλοι του συνεταιρισμού της πολιτείας βουλευτών Κηφισιάς, καθώς και παραρτήματα του Έκο Γουός. Στην δεντροφύτευση θα λάβουν επίσης μέρος, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, το 26ο σύστημα προσκόπων Αμπελοκήπων, εθελοντές πολιτικής προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας, ο σύνδεσμος αποφοίτων βρετανικών πανεπιστημίων BGS, η Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου, το Κάμπιον Σκουλ, ο σύλλογος εθελοντών δασοπυροπροστασίας "Όλυμπος" Ευβοίας, το γενικό Λύκειο Καλαβρύτων, τα εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, το οικολογικό Σωματείο Χιράκ-βάϊ, το Δεύτερο Λύκειο Γέρακα, το 40ο Λύκειο Αθηνών, το σχολείο "Ώθηση", η θεραπευτική κοινότητα "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" του ΚΕΘΕΑ. Επίσης ο σύλλογος "η πρόοδος" και ο σύνδεσμος φιλάθλων Αναγέννησης Καρδίτσας. Σημειώνεται ότι από τις δράσεις που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο σε Τουρκοβούνια, Πάνιον όρος και Υμηττό και με αυτή που θα γίνει την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, υπολογίζεται ότι θα πρασινίσουν συνολικά 2.000 στρέμματα και θα αποτελέσουν σημαντικές "ανάσες" για την Αττική.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, για κάθε δέκα στρέμματα που καίγονταν από πυρκαγιές, η αναδάσωση προχωρούσε μόλις σε ένα.
Σημεία συνάντησης:Για όσους έρθουν με δικό τους μέσο μεταφοράς:
• από Κηφισιά – τέρμα οδού Ξενίας
• από Νέα Πεντέλη – τέρμα οδού Τενέδου στον Άγιο Σύλλα [ Δείτε το χάρτη ]Για όσους χρησιμοποιήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς• στον ΗΣΑΠ Κηφισιάς θα υπάρχουν λεωφορεία για τη μεταφορά του κοινού προς το σημείο της δενδροφύτευσης καθώς και την επιστροφή.• στην Κηφισιά, στον Πλάτανο (Τροχονόμος), θα υπάρχουν επίσης λεωφορεία για τη μεταφορά των πολιτών προς το σημείο της δενδροφύτευσης καθώς και την επιστροφή τους.