~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Νέοι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών την Παρασκευή στο Σχινιά

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής, ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2016, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία εκτέλεσης του έργου, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών στον υδροβιότοπο Σχινιά, αποφάσισε :
• την Παρασκευή 03.06.2016 (πρωινές ώρες), την διενέργεια της 3ης εφαρμογής ψεκασμών (προνυμφοκτονία) από αέρος στον υδροβιότοπο Εθνικού Πάρκου ΣΧΙΝΙΑ του Δήμου Μαραθώνος, με χρήση σκευάσματος με δραστική ουσία το Bacillus thuringiensis (Bti), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Οικολογικά προστατευόμενες περιοχές.
Ο Δήμος Μαραθώνος καλείται να ενημερώσει τους πολίτες που κατοικούν ή και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου ΣΧΙΝΙΑ για την ημερομηνία της αεροεφαρμογής, ώστε κατά την διάρκεια των ψεκασμών η περιοχή να είναι ελεύθερη από ανθρώπους και ζώα.


________________
http://www.irafina.gr/nei-aeropsekasmi-gia-tin-katapolemisi-ton-kounoupion-tin-paraskevi-sto-schinia/