~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Το 13ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ στο Λαύριο

 ....στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου


Το Φεστιβάλ οργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ανατολική Αττική, στον φιλόξενο χώρου του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου με μεγάλη επιτυχία όπως αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση και την επιδοκιμασία του κοινού που κάθε χρόνο το παρακολουθεί.
     Με το βλέμμα στραμμένο, μεταξύ άλλων, σε δύο πολύ ξεχωριστά ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Θωμόπουλου, που καταγράφουν τις προσπάθειες των Γιατρών του Κόσμου σε Αϊτή και Γάζα, καθώς και στο ντοκιμαντέρ του Χρήστου Ακρίδα για τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Κερατέας, που απειλείται από την επικείμενη δημιουργία χωματερής (ΧΥΤΑ), το 13ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ δίνει και φέτος ραντεβού με τους σινεφίλ επισκέπτες του στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνονται: το «Cafe Aman» του Κώστα Φέρρη, στη μουσική παράσταση «Ονείρου Ελλάς», και έκθεση ζωγραφικής της Γκαίη Αγγελή με τον τίτλο «Μετα-σχηματισμοί, μετα-πλάσεις, μετα-μορφώσεις», στον εκθεσιακό χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.Οπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος η διοργάνωση περιλαμβάνει ταινίες που βραβεύτηκαν, ταινίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προγραμμάτων νέων κινηματογραφιστών, ταινίες σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Punto di vista της Σαρδηνίας, καθώς και δημιουργούς με ιδιαίτερη σκηνοθετική γραφή. Επίσης θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στον Τάκη Παπαγιαννίδη με τρεις ταινίες του, από το 1977 μέχρι την πιο πρόσφατή του, το 2009.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=23324960


‎...για τους εναπομείναντες στην Αττική πάμε εκδρομή στο όμορφο Λαύριο (Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ) για ούζο στο λιμάνι και μετά για ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο...