~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Eνα άκρως επικίνδυνο σημείο στη διασταύρωση της Λεωφόρου Διονύσου και Ελευθερίας στη Ν. Μάκρη, κοντά στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία

Eυχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό κυρία Χρυστάλλα Χαραλαμπίδου για το ενδιαφέρον της να ασχοληθεί με ένα φλέγον θέμα που αντιμετωπίζουμε οι κάτοικοι της Νέας Μάκρης, με την καρμανιόλα δρόμο -Λεωφόρο Διονύσου σε όλο το μήκος της- από την Ανατολή μέχρι και την διασταύρωση με την Λεωφ. Μαραθώνος.
Πολλά τα τροχαία που έχουν σημειωθεί και ειδικά στο κομμάτι της Ανατολής με θύματα αθώα παιδιά - μαθητές. Καθημερινά κινδυνεύουν τόσο τα παιδιά όσο και οι ηλικιωμένοι που πάνε για τα απαραίτητα ψώνια στα καταστήματα που είναι στην Λεωφόρο Διονύσου από τους σωφεράντζες νεοέλληνες που διασχίζουν την λεωφόρο με όση ταχύτητα πάνε τα νεοαποκτηθέντα ΙΧ τους.
Έτσι λοιπόν από εργαλεία μεταφοράς τα αυτοκίνητα γίνονται "δολοφόνοι" αθώων παιδιών.
Ποιος λοιπόν κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προστατέψει τους πεζούς πολίτες από αυτή την εγωϊστική διάθεση των εποχούμενων να διασχίζουν κατοικημένη περιοχή χωρίς όρια ταχύτητας;
Είστε συνυπεύθυνοι σε αυτό το διαρκές έγκλημα... αν δεν κάνετε άμεσα κάτι, ουσιαστικό και αποτρεπτικό στο να είναι ασφαλής ο πεζός στον καθημερινό του περίπατο.
Πάνος Αϊβαλής
Δημοσιογράφος
Ανατολή, Ν. Μάκρη

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Χαραλαμπίδου Χρυστάλλα
Ελευθερίου Βενιζέλου 80
Ζωγράφου Τ. Κ. 15773


24 Ιουνίου 2009

Προς την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών
Υπ’ όψιν κυρίου Λαούτατζη
Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής
17ο χιλ. Λεωφ. Μαραθώνος
Τ. Κ.15351


Κύριε Λαούτατζη,
Σας επισημαίνω ένα άκρως επικίνδυνο σημείο στη διασταύρωση της Λεωφόρου Διονύσου και Ελευθερίας στη Ν. Μάκρη, κοντά στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία.
Στη διασταύρωση αυτή έχουν γίνει σοβαρά τροχαία ατυχήματα και δυστυχώς θανατηφόρα με θύματα μάλιστα μικρά παιδιά του παραπλήσιου Δημοτικού Σχολείου.
Η σήμανση για σημείο σαν αυτό σε κατοικημένη περιοχή όπου διέρχονται καθημερινά πεζοί και κυρίως μικρά ανυποψίαστα παιδιά, είναι ελλιπής.
Παρακαλώ πολύ να γίνει αυτοψία και να ακολουθηθεί η απαραίτητη διαδικασία ούτως ώστε:
Να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες για την κυκλοφορία οχημάτων.
Να τοποθετηθεί φωτεινή σηματοδότηση για τους πεζούς
Να γίνει η απαραίτητη διαγράμμιση της διάβασης πεζών.
Επειδή η Λεωφόρος Διονύσου είναι κατηφορική και το όριο ταχύτητας δεν τηρείται παρ’ όλο που επισημαίνεται από πινακίδα, πρέπει να τοποθετηθεί πριν από τη διασταύρωση πινακίδα η οποία να προειδοποιεί τους οδηγούς ότι θα ακολουθήσει φωτεινή σηματοδότηση.
Σας στέλλω το τελευταίο μου άρθρο με τίτλο «Εγκληματική άγνοια και ανοργανωσιά σε θέματα οδικής ασφάλειας» και σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.
Αριθμός Πρωτοκόλλου 5645 01/07/09
Το έχει χρεωθεί ο κ. Γιώτης
Με εκτίμηση
Χρυστάλλα Χαραλαμπίδου