~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτιστικές Απόπειρες δραστηριότητες της εβδομάδας από 28 Σεπτέμβρη έως 5 Οκτώβρη, 2015

    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ   

Οι Πολιτιστικές Απόπειρες σας ενημερώνουν για τις δραστηριότητες της εβδομάδας από 28 Σεπτέμβρη έως 5 Οκτώβρη, 2015

Έναρξη Δραστηριοτήτων – Τμημάτων
ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Την εβδομάδα αυτή ξεκινούν το τμήμα Χορού για ενήλικες την Τετάρτη 30/09 και τα τμήματα για παιδιά Δημιουργικής Απασχόλησης και Musical Theatre, το Σάββατο 3/10 καθώς και το τμήμα Εικαστικών του συλλόγου μας την ερχόμενη Δευτέρα 5/10. 
Αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συμμετοχές του τμήματος Ψυχολογίας, ώστε να οριστεί η ημέρα έναρξης μαθημάτων. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε αυτό το τμήμα μπορείτε να στείλετε email στο apopeires@gmail.com ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 2294098500. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, 

ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ

18:00 – 19:00 Αρχάριο Τμήμα Ελληνικοί – Λαϊκοί – Παραδοσιακοί χοροί
19:00 – 20:00 Μικτό τμήμα – Ελληνικοί Χοροί (προετοιμασία χορευτικής παράστασης)

 Πέμπτη 1 Οκτώβρη 2015,

ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ

18:00 – 19:00 Αρχάριο τμήμα Latin – Ευρωπαϊκοί χοροί
19:00 – 20:00 Μικτό τμήμα – Free and Happy dance (Ομαδικοί Latin-Χορογραφίες–Zumba)
20:00 – 21:00 Μικτό τμήμα – (προετοιμασία χορευτικής παράστασης)
21:00 – 22:00 Προχωρημένο τμήμα – Latin – Ευρωπαϊκοί Χοροί

Ελληνικοί Χοροί: Η συμμετοχή σε ελληνικό χορό είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και όλους τους σωματότυπους, αφού όλοι «χωράνε στον κύκλο του χορού και στην παρέα μας». 

Είναι γενικά αποδεκτό και γνωστό πως τα επίπεδα του άγχους αλλά και της κατάθλιψης τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς τόσο σε νέα όσο και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Ο τρόπος ζωής, τα οικονομικά προβλήματα, η έλλειψη αληθινών σχέσεων μπορεί να είναι κάποιες από τις αιτίες. Τι κάνουμε όμως γι αυτό, πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. 
Η συμμετοχή σε μαθήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης, έναν τρόπο ψυχαγωγίας, εκτόνωσης και κοινωνικοποίησης, με το άτομο να γίνεται μέλος μιας ομάδας, χαρακτηριστικό που ίσως έχουμε μεγάλη ανάγκη στις μέρες μας. Όταν κάποιος μπαίνει σε έναν κύκλο χορού και πιάνεται με το διπλανό του, σε συνδυασμό με το ότι προσπαθεί να μάθει καινούριες κινήσεις και να συντονιστεί με τους συγχορευτές του, αδειάζει το μυαλό του από τα προβλήματα της καθημερινότητας και φεύγει ‘άλλος άνθρωπος’, όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι οι συμμετέχοντες. 
(πηγή : Internet vita.gr Χόρεψε και διώξε μακριά το άγχος)


  Σάββατο 3 Οκτώβρη 2015,


10:00 – 12:00 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 

Οι Πολιτιστικές Απόπειρες υποδέχονται τη νέα σεζόν, με ένα καινούριο, ολόφρεσκο παιδικό τμήμα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ κάθε Σάββατο 10 - 12 π.μ. Οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι, το χορό, το τραγούδι, δημιουργούν και διασκεδάζουν με κατασκευές από πηλό, γύψο κλπ., ζωγραφίζουν τα συναισθήματά τους δίνοντας χρώμα σ' ένα λευκό χαρτί, χαλαρώνουν με παραμύθια, παιδικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και παιχνίδια, ενώ δημιουργούν τις δικές τους λιχουδιές. (στο τέλος της περιόδου θα πραγματοποιηθεί έκθεση από τις δημιουργίες των παιδιών). τηλέφωνο επικοινωνίας 6978842185 (υπεύθυνη τμήματος κα Μελίνα)

12:00 – 14:00 MUSICAL THEATRE ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο Οκτώβρης μας αναγγέλλει πως κάτι μοναδικό στην πόλη μας θα συμβεί !
Ξεκινά τη λειτουργία του το Musical για παιδιά, ηλικίας 6 - 14 ετών, το οποίο θα φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον θαυμαστό κόσμο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και του τραγουδιού. Μέσα από την μίμηση, τον αυτοσχεδιασμό, την εκμάθηση του ρυθμού και της μουσικής αντίληψης, επιδιώκουμε την ανάπτυξη των ταλέντων του κάθε παιδιού.
Στο τέλος της περιόδου θα πραγματοποιηθεί μουσική θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους.

Έναρξη μαθημάτων : Σάββατο 3 Οκτωβρίου 12:00 - 14:00 μμ
τηλ επικοινωνίας 6978842185 (κα Μελίνα).

Λίγα λόγια για τη δασκάλα : 
Απόφοιτος Μουσικού Σχολείου Παλλήνης (Αριστούχος). Φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την ειδικότητα θεατρολόγου - παιδαγωγού. Σεμιναριακές σπουδές, Σπουδές Musical Theatre στο Πανεπιστήμιο GSA Univercity of Surrey at Guilford. Σπουδές : Πιάνου, ταμπουρά, κρητικής λύρας, κρουστών, χορού (latin, jazz, σύγχρονο, παραδοσιακό, Αργεντίνικο tango), κλασικού και παραδοσιακού τραγουδιού. Συμμετοχή και έπαινοι σε λογοτεχνικούς, φιλοσοφικούς και μαθηματικούς διαγωνισμούς. Συμμετοχή σε συναυλίες έντεχνης, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής καθώς και συμμετοχή σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015,
19:00 – 21:00 έναρξη Τμήματος Εικαστικών, πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944931118
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ
Λ. Μαραθώνος 26, Νέα Μάκρη 19005. Τηλέφωνο: 22940 98500
Email: apopeires@gmail.com ,Web: http://www.apopeires.gr/ ,FB : Πολιτιστικές Απόπειρες

Σχετικά με τις Πολιτιστικές Απόπειρες: Οι Πολιτιστικές Απόπειρες, φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι ανοιχτή εστία πολιτισμού, αναζήτησης και δημιουργίας με έτος δημιουργίας το 1988. Έχει πάνω από 520 εγγεγραμμένα μέλη. Η μακρά ιστορία του φορέα και η παροχή ποιοτικών έργων πολιτιστικού περιεχομένου, τον έχει καταστήσει κέντρο πολιτισμού τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων όσο και των Ανατολικών προαστίων της Αττικής. Λειτουργούν δύο θεατρικές σκηνές, κινηματογραφική λέσχη, χορευτική ομάδα, κοσμολογικό καφενείο, ομάδα τοπικής ιστορίας, ποιητικό αναλόγιο, μουσικές βραδιές κλπ.