~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ο Ν. Χουντής σε εκδήλωση για τον ΧΥΤΑ:


Θυσίασαν το Γραμματικό για να κερδίσουν οι κολλητοί και οι εργολάβοι
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/06/2012 - εφημ. Η ΑΥΓΗ
    Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ιδίως στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού, για τον οποίο όσοι κυβέρνησαν αποφάσισαν να θυσιάσουν την ομορφιά της περιοχής για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των κολλητών τους και των εργολάβων, μίλησε ο Ν. Χουντής σε εκδήλωση στο Γραμματικό.
    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες είναι οργισμένοι με τα κόμματα του Μνημονίου για τις πολιτικές που αποδέχτηκαν και επέβαλαν σε βάρος του ελληνικού λαού», είπε, μεταξύ άλλων, για το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού ότι "εσείς έχετε και πρόσθετους λόγους να αισθάνεστε οργή και θυμό απέναντι σ’ αυτούς που μας κυβέρνησαν, γιατί, αντί να προστατεύσουν το περιβάλλον, περιορίζοντας τα απορρίμματα με αποτελεσματικές πολιτικές χαμηλού κόστους πρόληψης, ανακύκλωσης, ανάκτησης, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., αποφάσισαν να φυτέψουν ΧΥΤΑ και εργοστάσια επεξεργασίας στο Γραμματικό, για να προκύψουν τεράστια κέρδη για κάποιους ιδιώτες. Γιατί αδιαφόρησαν και ποδοπάτησαν τους νόμους της Πολιτείας, τους κανονισμούς της Ε.Ε. και επέλεξαν να εγκαταστήσουν τον ΧΥΤΑ σ’ ένα χώρο, στο Μαύρο Βουνό, απολύτως ακατάλληλο για τέτοιες δραστηριότητες"
    Ο ίδιος τόνισε ότι "δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος στην Ανατολική Αττική. Θα ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους, θα προωθήσουμε πολιτικές διαχείρισης απορριμμάτων που θα είναι σύμφωνες με τις καλύτερες και οικονομικότερες πρακτικές που ακολουθούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη". Επίσης υπογράμμισε πως "δεν θα επιτρέψουμε τη μεγάλη μπίζνα των δισεκατομμυρίων που ετοιμάζουν σε βάρος των πολιτών και του περιβάλλοντος".