~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 6 Μαΐου 2008

"Είναι απαραίτητο να αξιοποιήσουμε το εξαιρετικά υψηλό ενεργειακό δυναμικό που διαθέτει η χώρα, την αιολική και ηλιακή ενέργεια"

Διεθνές συνέδριο με την ονομασία Athens Summit 2008 διεξάγεται στην Αθήνα αυτές τις μέρες με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργειακή ασφάλεια και είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του κηρύσσοντας την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου ο κύριος Παπούλιας είπε μεταξύ άλλων ότι «Το περιβάλλον δεν είναι μια προτεραιότητα. Είναι η πρώτη προτεραιότητα» οτι «Η όξυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι τέτοια που απαιτεί την ανάγκη να αναληφθούν συντονισμένες προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο» και πως «Το πιό επικίνδυνο αυτή τη στιγμή θα ήταν ο εφησυχασμός μας».
Αναφέρθηκε επίσης και στις περσινές πυρκαγιές λέγοντας ότι «Η περσινή οικολογική καταστροφή ήταν τρομακτική και είναι μεγάλη η ευθύνη του μηχανισμού πρόληψης για να μην επαναληφθεί. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το περσινό καλοκαίρι να μην επαναληφθεί, τα περσινά θύματα να είναι τα τελευταία»
και έκλεισε την ομιλία του ο κύριος Παπούλιας λέγοντας ότι πρεπει να αλλάξουμε την ιδεολογία μας απέναντι στο περιβάλλον και ότι δεν πρεπει να υπάρξει καμία ελαστικότητα πλέον ούτε από τους κρατικούς φορείς αλλά ούτε και από τους πολίτες.

Στην έναρξη του Συνεδρίου παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ο οποίος στην ομιλία του ειπε: «Η Ελλάδα θα τηρήσει στο έπακρον τις συγκεκριμένες και μετρήσιμες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και για την ένταξη των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας» και στο πλαίσιο της πολιτικής για την ενεργειακή ασφάλεια και την συμβολή της Ελλάδας στην μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου αναφέρθηκε στις συμφωνίες για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας, την πρόσφατη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου "South Stream", την υπογραφή για την ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στην παγκόσμια αγορά υδρογονανθράκων. Αναφέρθηκε επίσης στην εκπαίδευση των πολιτών, κυρίως της νέας γενιάς για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας πάνω στα θέματα περιβάλλοντος.
Σημαντική αναφορά έγινε επίσης από τον πρωθυπουργό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας:
"Είναι απαραίτητο να αξιοποιήσουμε το εξαιρετικά υψηλό ενεργειακό δυναμικό που διαθέτει η χώρα, κυρίως σε ότι αφορά την αιολική και ηλιακή ενέργεια αλλά και την υδροηλεκτρική, την βιομάζα, τα βιοαέρια, την γεωθερμία" τόνισε.