~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Αναδάσωση του Πεντελικού Ορους την Κυριακή 2 Μαρτίου,

Σε μία κοινή προσπάθεια με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τη Διεύθυνση Αναδάσωσης Αττικής και το Δήμο Νέας Πεντέλης, ομάδα Ξένων Ανταποκριτών και Ελληνο-Αμερικανών, στελέχη της Αμερικανικής πρεσβείας και επιχειρηματίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αναδάσωση των βουνοπλαγιών της Πεντέλης, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι.
Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία για τη φετινή σεζόν (χειμώνας 2007-2008) εκστρατεία αναδάσωσης που αναλαμβάνουν από κοινού οι παραπάνω φορείς και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου, στο βουνό της Πεντέλης, στα σημεία «Κοκκιναρά» και «Νεκροταφείο». Είχαν προηγηθεί άλλες δύο προσπάθειες, 13 και 20 Ιανουαρίου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην οργάνωση «Ανεξάρτητη Κίνηση Αναδάσωσης, Δεν Ξεχνώ-Αναδάσωση Τώρα!», των Ξένων Ανταποκριτών-Δημοσιογράφων Ελλάδος, η οποία ιδρύθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές Νέας Πεντέλης, Κεφαλλαρίου και Μελισσίων. Η οργάνωση συνεργάζεται με τον ομογενειακό περιβαλλοντικό φορέα «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα» ("Plant your roots in Greece"), που έχει έδρα στο Σικάγο των Η.Π.Α. και στην Αθήνα και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.) και του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (Hellenic American National Council).
Ανάμεσα στους ανθρώπους που λαμβάνουν μέρος στην πρωτοβουλία είναι και ο Κύπριος επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στις καμένες περιοχές δήλωσε: «Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να εστιάσουμε την προσοχή μας στο Πεντελικό Όρος, λόγω της σημασίας του για τις περιβαλλοντικές ανάγκες των Αθηναίων και της συνεισφοράς του στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, δεδομένου ότι είναι η πηγή των πεντελικών μαρμάρων της Ακρόπολης».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ