~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Τα χωριά μας φυλλορροούν!! Προς πώληση 2000 περίπου ακίνητα στον Καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνα!!!

Kostas Boutsikos
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ


Τι το ήθελα και έριξα μια ματιά στις αγγελίες της Χρυσής Ευκαιρίας? Ίσως από επαγγελματική διαστροφή η συνήθεια των παλιών ωραίων χρόνων! Φίλες και φίλοι, διατίθενται προς πώληση 2000 περίπου ακίνητα στον Καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνα!!! Γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό? Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων είναι της τελευταίας δεκαετίας και ήδη έχουν επιστρέψει προς το κέντρο της Αττικής για λόγους καθημερινών εξόδων.

Τα χωριά μας φυλλορροούν!! 
Δύσκολη η επιστροφή στο παρελθόν!! Το επόμενο βήμα θα είναι η σμίκρυνση του αριθμού επαγγελμάτων, που άπτονται της πληθυσμιακής κατάστασης, όπως η ύπαρξη ιατρείων, η αμφισβήτηση ύπαρξης του κέντρου υγείας Νέας Μάκρης, η ύπαρξη δικηγορικών γραφείων, η ύπαρξη υποστηρικτικών εργασιών της κατοικίας και άλλων....... Ήδη χάσαμε υπηρεσίες ,που για δεκαετίες υπήρχαν στα χωριά μας . Αυτό σημαίνει χειροτέρευση της αγοράς εργασίας, κοινωνική έκρηξη και ο γυρισμός θα'ναι δύσκολος!!! Κατά τ άλλα οι περισσότεροι από εμάς αποπροσανατολίζουν και αποπροσανατολίζονται με ωραίες ιδέες, ωραία ρητά και γλυκόγλυκες ευχές!! Ό κάμπος του Μαραθώνα τρέφει την Αθήνα και σχεδόν κανείς Μαραθωνίτης δεν είναι γεωργός!! Το τελευταίο που άκουσα είναι, ότι δύο άξιοι Ινδοί, τροφοδοτούν τους περισσότερους Έλληνες παραγωγούς!!!! 
Ή οικοδομή έχει μετατραπεί σε μύθο εποχής και ο τουρισμός αρκείται σε ένα ψευτοκαλόκαιρο, που οι επιχειρηματίες αμείβουν με μισθούς Βουλγαρίας ακόμα και οικογενειάρχες υπαλλήλους!! Δεν μιλάμε για ασφάλιση και κοινωνική ευαισθησία. Μιλάμε για ζούγκλα και δεν προβλέπεται θεραπεία!!
 Γιατί τα γράφω Αυτά, θα μου πει κάποιος!! Γιατί βλέπω, ότι στον Καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνος, ενώ υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό να βοηθήσει, δυστυχώς παραμένει αμέτοχο και δίνει συνεχώς χώρο σε ακατάλληλους η δεν βοηθά τους λίγους, που μένουν τελείως μόνοι τους!! 
Ακόμα πιο απαισιόδοξο είναι το σκηνικό, που έχει διαμορφωθεί στον Καλλικρατικό Μαραθώνα, με την συνεχή αντιπαράθεση του παλιού με το πρέπον, του παλιού με το ρεαλιστικό, του παλιού με το ικανό, του παλιού με το άξιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το παλιό μας έφερε εδώ και εάν το καινούργιο δεν θα είναι διαφορετικό θα χαθεί άλλη μια ευκαιρία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: