~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2017 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Φίλοι Μουσείου Μαραθώνα



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2017 
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Α. Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 09:30, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής σας προσκαλεί σε μια ξενάγηση – περιήγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας στον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντος. Στην κοιλάδα του Λοιμικού, στο βορειοανατολικό άκρο της Αττικής δίπλα από τον Ευβοϊκό κόλπο σώζονται τα ερείπια του αρχαίου δήμου του Ραμνούντος. Διασχίζοντας την αρχαία οδό με τους πολυτελείς ταφικούς περιβόλους των κλασικών χρόνων προσεγγίζεται το περίφημο ιερό της Νεμέσεως με κατάληξη το φρούριο. Θα πραγματοποιηθεί περιήγηση, στα ιδιωτικά και δημόσια κτήρια, την αγορά, τα μικρά ιερά, το θέατρο και το γυμνάσιο της αρχαίας πόλης και της ακρόπολης που περικλείονται από τον περίβολο του φρουρίου. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 22940 63477 (Αρχαιολογικός χώρος Ραμνούντος) 210 3213122 εσωτ. 102 (Ειρ. Χαριτάκη)

Β. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθ. κ.κ. Ν. Πολυχρονάκου-Σγουρίτσα, Π. Βαλαβάνη, Γ. Παπαδάτο και Γ. Βαβουρανάκη, περιήγηση στις αρχαιότητες στη θέση Πλάσι Μαραθώνα. Πρόκειται για παρακολούθηση της διαδικασίας ανασκαφής, τεκμηρίωσης και πρώτων μέτρων προστασίας των αρχαίων που αποκαλύπτονται στο πλαίσιο της συστηματικής έρευνας που διεξάγεται με τη συμμετοχή πλειάδας φοιτητών και ερευνητών. 
Aπό τον Μάιο του 2014, η ανασκαφή διεξάγεται από τον Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ, υπό την εποπτεία της ΕΦΑΑΝΑΤ. Η ανασκαφή έχει διττό χαρακτήρα, εκπαιδευτικό και ερευνητικό. Ως εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί το βασικό πεδίο πρακτικής άσκησης των φοιτητών αρχαιολογίας. Ως ερευνητικό πρόγραμμα αφορά μία θέση η οποία αποτέλεσε επίκεντρο ανθρώπινης δραστηριότητας από τη Νεολιθική εποχή έως και την Ύστερη Αρχαιότητα (για περισσότερες πληροφορίες, www.marathonexcavations.arch.uoa.gr ). 

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο 27 Μαΐου 2017 Ώρα εκδήλωσης: 11:30 – 13:00 Ώρα συνάντησης: 11:15 Σημείο συνάντησης: Παραλία Μαραθώνα, στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Μάχης Μαραθώνα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 210 3213122 (εσωτ. 102), 
6971 994920 (κα Λ. Σίσκου – Π. Φωτιάδη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: