~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΓΩΓΟ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ στη Ν. ΜΑΚΡΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά από πολύμηνες ενέργειες και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς, για την μεταφορά του Υ/Σ και την όδευση του αγωγού υψηλής τάσης της ΔΕΗ, εκτός κατοικημένης περιοχής, η επιτροπή κατοίκων που ασχολείται του θέματος, πέτυχε να αποκαλυφθούν κατασκευαστικά παραπτώματα στην μελέτη αλλά και στην διεξαγωγή του έργου.
·       Δεν τηρήθηκαν τα βάθη των εκσκαφών, σύμφωνα με την μελέτη.
·       Δεν υπολογίστηκε στην Μελέτη η συνύπαρξη παράλληλης εναέριας γραμμής Μέσης Τάσης , που ενισχύει το μαγνητικό πεδίο.
·       Δεν τηρήθηκε ισόρροπη απόσταση του σκάμματος από τις κατοικίες, με αποτέλεσμα η μία πλευρά του δρόμου να επιβαρύνεται επιπρόσθετα.
Ο επιτόπιος έλεγχος που διεξήχθη, καθώς και η μελέτη που εκπονήθηκε (ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ) από τον καθηγητή του Ε.Μ.Π κ. Κ. Δέρβο, εξειδικευμένο σε τέτοια έργα, καταδεικνύει τις σοβαρές παραλείψεις της μελέτης και κατασκευής του έργου, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούμε με επιπλέον μαγνητικά πεδία, των οποίων οι επιπτώσεις στην υγεία μας είναι γνωστές σε όλους.
Επιπροσθέτως, προβήκαμε σε καταγγελία στην Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, οι οποίοι διερευνούν τα στοιχεία και θα διεξαχθεί αυτοψία από την υπηρεσία τους, για την επιβεβαίωση των προαναφερθέντων  τεχνικών παραπτωμάτων.
Το όλο θέμα που μας απασχολεί εδώ και 5 μήνες, καθώς και η μελέτη, γνωστοποιήθηκε στο συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας, στις 18/9, το οποίο ομόφωνα συνετάχθη με την πρόταση της επιτροπής για άμεση διακοπή του έργου, με σκοπό την αποκατάσταση των τεχνικών ελλείψεων, καθώς και την άμεση απομάκρυνση του Υ/Σ.
Το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22/9/14, την αποδοχή της απόφασης του.
Παρά όμως την εισήγηση του συμβούλιου Δημοτικής Κοινότητας και τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής, πως θα προστατεύσουν τα συμφέροντα και την υγεία των κατοίκων, η νέα Δημοτική Αρχή, σύσσωμη, ακόμα και εκείνοι που συμμετείχαν ενεργά στην δράση της επιτροπής κατοίκων, καταψήφισαν την πρόταση μας για την άμεση διακοπή του έργου, με στόχο την αποκατάσταση του, αρνούμενοι να κάνουμε χρήση οποιονδήποτε Νομικών διαδικασιών .
Αντ’ αυτού εισηγήθηκαν, ότι θα ακολουθήσουν Διοικητικές (και όχι Νομικές) διαδικασίες για την επίτευξη του σκοπού μας. Το έργο όμως είναι κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του και δεν υπάρχει χρόνος για Διοικητικές διαβουλεύσεις, οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα επί τόσους μήνες ,εξαντλώντας όλα τα περιθώρια.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1-10-2014 δεν απαντήθηκε η ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή, από το προηγούμενο Δημ. Συμβούλιο για την υπόθεση.
Ζητάμε, όσο υπάρχει ακόμα καιρός, την ενεργή συμμετοχή όλων των κατοίκων, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε ισχυρά επιστημονικά στοιχεία που πιστοποιούν το δίκιο μας, για την διασφάλιση της υγείας μας και κυρίως της υγείας των παιδιών μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΓΩΓΟ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ στη Ν. ΜΑΚΡΗ 3/10/2014

polylavda@gmail.com  6938012173

Δεν υπάρχουν σχόλια: