~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Eκδήλωση στη Ραφήνα με θέμα: «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά και Μικρές Επιχειρήσεις – Πλειστηριασμοί»


Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 στις 7 το απόγευμα, η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ραφήνας – Πικερμίου οργάνωσε πολιτική εκδήλωση ενημέρωσης και διαλόγου με θέμα: «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά και Μικρές Επιχειρήσεις – Πλειστηριασμοί».
Η εκδήλωση έγινε στο φιλόξενο χώρο του Stage, στη μουσική σκηνή του οποίου ανέβηκαν για να μιλήσουν οι: Γιάννης Τόλιος, οικονομολόγος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Κνήτου, δικηγόρος, μέλος της «Αλληλεγγύης για όλους», Βίκτωρας Τσιαφούτης, δικηγόρος, μέλος της ΕΚΠΟΙΖΩ. Παρέμβαση έκανε ο Ίωνας Κωνσταντίνου, δικηγόρος και μέλος της Πρωτοβουλίας 3Β ενάντια στα χαράτσια.

Ο Γιάννης Τόλιος αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης και την προστασία των δανειοληπτών από τις τράπεζες. Είπε ότι θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα κουρέματος δανείων (ή και διαγραφής για τις ευπαθείς ομάδες).
Η Κατερίνα Κνήτου και ο Βίκτωρας Τσιαφούτης αναφέρθηκαν στον τελευταίο νόμο για την υποτιθέμενη προστασία της πρώτης κατοικίας που ουσιαστικά οδηγεί σε πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και ανέφεραν ότι προστασία παρέχει μόνο ο ν. 3869/2010, γνωστός ως νόμος Κατσέλη, όμως αυτή η προστασία είναι περιορισμένη, αφού τα ειρηνοδικεία είναι τόσο φορτωμένα που πλέον έχει φτάσει να δίνονται δικάσιμοι για το 2026! Ανέφεραν τις προϋποθέσεις για την ένταξη σ’ αυτό το νόμο, με τον οποίο εξαιρείται από την ρευστοποίηση μόνον η κύρια κατοικία.
Μίλησαν για την πραγματικότητα που βιώνουν τα περισσότερα νοικοκυριά, την αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν, με ευθύνη και των τραπεζών, σε μια εποχή όπου επικρατούσαν εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Σήμερα, με τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, τους εξοντωτικούς φόρους και τα παράλογα χαράτσια, την ανεργία που έχει εκτιναχθεί, τα χρέη των νοικοκυριών είναι πλέον μη βιώσιμα και πρέπει να διαγραφούν, τουλάχιστον εν μέρει, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι τράπεζες στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν εισπράξει το κεφάλαιο και εξακολουθούν να χρεώνουν εξοντωτικούς τόκους.
Ο Ίωνας Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στις ληστρικές μεθόδους των τραπεζών, στο γεγονός ότι όλες οι συμβάσεις δανείων έχουν άκυρους και καταχρηστικούς όρους και στην επιθετική τακτική που θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμόζουμε απέναντι στις τράπεζες. Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα και έχουμε νομικά όπλα για να το κάνουμε και να κερδίζουμε.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό που απαντήθηκαν από τους ομιλητές.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας , το μέλός της Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρολιάκος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, η Δημ. Σύμβουλος Αμαλία Τόκα , η «τοπική» σύμβουλος Πικερμίου Δήμητρα Πυργαντή και μέλη της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ραφήνας-Πικερμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: