~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

“Κρυφός φόρος” για 400.000 ακίνητα μέσω της δήλωσης Ε9



Για “κρυφό φόρο” σε περίπου 400.000 ακίνητα μέσω της δήλωσης Ε9 κάνει λόγο το “Έθνος” με σημερινό ρεπορτάζ του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα, διπλάσιες επιβαρύνσεις περιμένουν τους ιδιοκτήτες οι οποίοι θα φορολογηθούν κανονικά 100% για τους αυθαίρετους χώρους που τακτοποίησαν και για τους οποίους εφαρμοζόταν μειωτικός συντελεστής 50%.
Το ρεπορτάζ του “Έθνους” τονίζει ότι η έκπτωση του 50% θα έπρεπε να ισχύει και για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, όμως στη δήλωση για το Ε9 που υποβάλλουν τις ημέρες αυτές οι φορολογούμενοι, δεν προβλέπεται ξεχωριστός κωδικός στον οποίο θα έπρεπε να δηλωθούν οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι που μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης.
Συγκεκριμένα, η παράγραφος 22 του άρθρου 24 του Νόμου 4014/2011 προβλέπει ότι για όλους τους χώρους σε υπόγεια, πατάρια που πολεοδομικά δεν αποτελούν όροφο, και σοφίτες που “τακτοποιήθηκαν” με την πληρωμή ειδικών προστίμων, εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 50% κατά τον υπολογισμό της αξίας για την επιβολή οποιουδήποτε φόρου (μεταβίβασης, κληρονομιάς, ακίνητης περιουσίας, ΤΑΠ κλπ).


________________________
REPORTER | 21.09.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: