~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Kλείνουν 400 επιχειρήσεις το μήνα στα Μεσόγεια


  Ανατολική Αττική News Στα Μεσόγεια εδώ και πολλές δεκαετίες,  οι περισσότεροι  από εμάς γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα. Ότι γράφεται λοιπόν είναι και διασταυρωμένο αλλά και με παρότρυνση να γίνει ευρύτερα γνωστό. Παρά την πληθυσμιακή αλλαγή, πολλά πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Μέσω Συλλόγων πια έχουμε έρθει σε επαφή και με τους νέους κατοίκους που επέλεξαν γιαυτούς και τα παιδιά τους να ζήσουν στην ευρύτερη περιοχή.
Αυτό όμως που αλλάζει δραματικά πια και με ρυθμούς, που μόνο στατιστικά μπορείς να τους παρακολουθήσεις, είναι η βίαιη πτώχευση ελεύθερων επαγγελματιών που διατηρούσαν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.
Ο αριθμός των 400 επιχειρήσεων που διαγράφονται από τα μητρώα κάθε μήνα στα Μεσόγεια, με τάσεις που σταθεροποιούνται στις 600, δηλαδή αύξηση 50% τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν και το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος.
Φίλοι μας που για δεκαετίες είχαν και συντηρούσαν μια οικογενειακή επιχείρηση, βρίσκονται ανεπάγγελτοι. Βλέποντας αυτό το φαινόμενο της μαζικής πια πτώχευσης που δεν ξεχωρίζει δίκαιους και άδικους, καταλαβαίνει κανείς  τι θα ακολουθήσει στους επόμενους μήνες.
Ποιό ταμείο μπορεί να στηριχθεί σε εισπράξεις, τη στιγμή που κανείς πια δεν πληρώνει ; Και αυτοί που κινούνται οριακά, κρατάνε ως ύστατη άμυνα τα χρήματα από την εισφορά στο Ταμείο τους για άλλες βιοποριστικές ανάγκες που τους πνίγουν.
Εδώ δεν ισχύει το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" αλλά μόνο το "όλοι μαζί μπορούμε".

http://medicitizen.blogspot.com/2012/01/400.htmlhttp://medicitizen.blogspot.com/2012/01/400.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: