~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα 2η στις γαλάζιες σημαίες


387 παραλίες μας βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία

2η στις γαλάζιες σημαίες η Ελλάδα
Τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο κατάφερε να αποσπάσει φέτος η Ελλάδα όσον αφορά τις γαλάζιες σημαίες. Συγκεκριμένα, 387 παραλίες μας βραβεύτηκαν με τη γνωστή γαλάζια σημαία. Συνολικά, βραβεύτηκαν 3.012 ακτές και 638 μαρίνες σε όλο τον κόσμο από τη Διεθνή επιτροπή. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε πως σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, η Ελλάδα απέσπασε δύο γαλάζιες σημαίες λιγότερες.
Ενημερωτικά, οι γαλάζιες σημαίες αποτελούν ένα σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους, ξενοδόχους ή και άλλους φορείς, με βάση αυστηρά κριτήρια. Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που αποτελεί μία πρότυπη περιβαλλοντική δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά στη Γαλλία το 1985, ενώ η επίσημη έναρξη του ήταν στις 5 Ιουνίου 1987 (Διεθνής ημέρα περιβάλλοντος) με την παρουσίαση του στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα το πρόγραμμα των γαλάζιων σημαιών υπάρχει σε 39 χώρες παγκοσμίως και διεθνής διαχειριστής του είναι το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους κατά τόπους διαχειριστές. Το ίδρυμα αυτό είναι υπεύθυνο και για τη περιοδική αναμόρφωση των κριτηρίων βράβευσης. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υφίσταται από το 1992 και διαχειριστής του είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

*από το:http://www.exanatolis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: