~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Βασίλης Θηβαίος: "απορία «γιατί χρειάστηκαν δέκα διμοιρίες, 15 τζιπάκια και 30 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ για να ξεμπλοκάρει η αστυνομία ένα οδόφραγμα..."

   ...κάτοικοι και κυβέρνηση, εμφανίζονται ανυποχώρητοι... 

AP Photo/Thanassis Stavrakis


ΑΘΗΝΑ: 
Μετά τις οδομαχίες που σημειώθηκαν όλη την ημέρα χθες στην περιοχή της Κερατέας, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν τραυματισμοί, ανάμεσά τους και δέκα αστυνομικών, και πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη, τα ειδικά μηχανήματα κατάφεραν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, να καθαρίσουν από τα μπάζα τη λεωφόρο Λαυρίου.
Ετσι κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Λαυρίου την οποία καθάρισαν τα μηχανήματα χθες το βράδυ, από τα μπάζα.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν συνολικά δέκα αστυνομικοί εκ των οποίων τέσσερις παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες πολίτες, σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων της Κερατέας.
Σήμερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ένας 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι πετούσε αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.
Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της πόλης, Βασίλης Θηβαίος, εξέφρασε απορία «γιατί χρειάστηκαν δέκα διμοιρίες, 15 τζιπάκια και 30 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ για να ξεμπλοκάρει η αστυνομία ένα οδόφραγμα». Είχαν ωστόσο προηγηθεί το κάψιμο μίας μπουλντόζας τα ξημερώματα της Τρίτης και επιθέσεις με μολότοφ σε κάθε απόπειρα να απομακρυνθούν τα μπάζα.
Και οι δύο πλευρές, κάτοικοι και κυβέρνηση, εμφανίζονται ανυποχώρητοι. Η υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη επανέλαβε ότι το θέμα της χωροθέτησης έχει κριθεί από τα δικαστήρια και πως ο ΧΥΤΥ αφορά τα σκουπίδια στη Νοτιοανατολική Αττική. Τόνισε δε ότι πως η κυβέρνηση επιθυμεί κλίμα διαλόγου ώστε να βρεθεί μια λύση υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πίσω όπως για παράδειγμα να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο.
Υπνεθυμίζεται ότι στη διάρκεια όλης της Τρίτης σημειώθηκαν πολύ σοβαρά επεισόδια για πολλοστή φορά καθώς σε κάθε απόπειρα να ανοίξει η Λαυρίου νεαροί επιτίθονταν με μολότοφ, στα οποία –σύμφωνα με μαρτυρίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν- έβαζαν και δυναμιτάκια. Πετούσαν ακόμη πέτρες και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών που απαντούσαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.



Μετά τις οδομαχίες που σημειώθηκαν όλη την Τρίτη 29 Μαρτιου 2011, χθες στην περιοχή της Κερατέας, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν τραυματισμοί, ανάμεσά τους και τεσσάρων αστυνομικών, και πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη, τα ειδικά μηχανήματα κατάφεραν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, να καθαρίσουν από τα μπάζα τη λεωφόρο Λαυρίου.

 (εφημ.  Εθνικός Κήρυκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: