~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

"Το Ποδήλατο πάει στη Νέα Μάκρη!"


Στην Νέα Μάκρη το ποδήλατο ήταν κάποτε καθημερινότητα και τρόπος ζωής!..
Αυτό δηλαδή που επιδιώκουν οι περισσότερες σύγχρονες πόλεις στο κόσμο σήμερα!

Επιπλέον, η Νέα Μάκρη είναι επίπεδη, διαθέτει –ακόμη- περισσότερο πράσινο από άλλους δήμους, είναι κοντά στη θάλασσα, με λίγα λόγια, ένας τόπος ιδανικός για ενδοδημοτικές μετακινήσεις με αυτό το μέσο και για την ευρύτερη δυνατή χρήση του ποδηλάτου.

Η ομάδα ‘ΝΕΑ-ΜΑΚΡΗ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ’ επιδιώκει την επαναφορά, ορατότητα και ανάδειξη του ποδηλάτου σαν ψυχαγωγία, άθληση, τρόπο μετακίνησης και τρόπο ζωής!
Δεν έχει σημασία:
τι ηλικία έχετε…
Τι ποδήλατο έχετε (ή αν έχετε…)
Πότε κάνατε τελευταία φορά (η ακόμη και αν ξέρετε να κάνετε…)
Εφόσον αντιλαμβάνεστε το θετικό ρόλο του ποδηλάτου, σας θέλουμε!



"Το Ποδήλατο πάει στη Νέα Μάκρη!" 
 http://neamakripodilato.blogspot.com/
Γιορτή κοπής πίττας 2010
 Κινηματογράφος Αλίκη Πρώην Αμερικάνικη Βάση Νέα Μάκρη
 11:00 πμ  - Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010


Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Μάκρης,
κύριε Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Νέας Μάκρης

      Σ α ς  π ρ ο τ ε ί ν ο υ μ ε   ν α  π ά ρ ε τ ε   μ ι α   α π ό φ α σ η :

 Kατά τους θερινούς μήνες να κλείνει  ο παραλιακός δρόμος για τα τροχοφόρα με εξαίρεση τα ποδήλατα έτσι ώστε να αποκτήσει ένα διαφορετικό χρώμα αυτό το πανέμορφο και μαγευτικό κομμάτι της παραλίας της Νέας Μάκρης. Δυστυχώς τα αυτοκίνητα που έρχονται  καταστρέφουν τον αμέριμνο περίπατο των μικρών αλλά και μεγάλων επισκεπτών και πολλές φορές κινδυνεύει και η σωματική μας ακεραιότητα.
Κάτι αντίστοιχο είδαμε το περασμένο καλοκαίρι στο Ρέθυμνο να σταματάει η κυκλοφορία των οχημάτων τις απογευματινές και βραδινές ώρες που βγαίνει ο κόσμος για τον περίπατό του...

Μήπως ήρθε ο καιρός να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην ωραία μας παραλία της Νέας Μάκρης τουλάχιστον τους θερινούς μήνες,  κύριε Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι δίνοντας έτσι μια ποιότητα στην υποβαθμισμένη ζωή μας και περιορίζοντας  τα τροχοφόρα που για τους νεοέλληνες  γίνονται κατά-χρηση έτσι που από εργαλείο να γίνεται μέσο προβολής της χαμένης μας προσωπικότητας.
Θα σας ευγνωμονούμε για το καλό που θα προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο τόσο σε εμάς που κατοικούμε μόνιμα εδώ, όσο και στους επισκέπτες τούτου του ευλογημένου τόπου.
Ένας λάτρης του ποδηλάτου
Πάνος Σ. Αϊβαλής
Δημοσιογράφος
κάτοικος Ανατολής
 Ν. Μάκρη  

Δεν υπάρχουν σχόλια: