~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Αρχαία ευρήματα έφεραν στο φως οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό...

«Σκόνταψε» ο ΧΥΤΑ Γραμματικού !!!


Αρχαία ευρήματα έφεραν στο φως οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, και μάλιστα σε πολύ μικρό βάθος- μόλις 20 εκατοστά από την επιφάνεια του εδάφους. Ο εντοπισμός τους έγινε πριν από τρεις ημέρες κατά τις εκσκαφικές εργασίες στη θέση «Μαύρο Βουνό», οι οποίες όμως σταμάτησαν αμέσως στη συγκεκριμένη περιοχή ωσότου πραγματοποιηθεί αρχαιολογική έρευνα. Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκαν δύο κάθετοι μεταξύ τους τοίχοι (ο ένας εκ των οποίων είναι πλάτους 0,80 μ.) που διαμορφώνουν τον χώρο ενός κτίσματος.

Επίσης βρέθηκε κεραμική της ύστερης αρχαιότητας, γεγονός που προσδιορίζει χρονολογικά το εύρημα. Αγνωστη όμως είναι ακόμη και η έκταση που καταλαμβάνουν τα αρχαία, όπως και αν υπάρχουν άλλα, προγενέστερων εποχών.

Ολα αυτά μένει να απαντηθούν από την έρευνα, όπως ανέφερε χθες η προϊσταμένη της Β΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων κυρία Γιάννα Δρακωτού. Οσον αφορά τον ΧΥΤΑ, οι εργασίες συνεχίζονται σε δύο μέτωπα, σε αρκετή απόσταση από τις εντοπισμένες αρχαιότητες.

*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: