~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Οι πυρκαγιές, που μαίνονται στην Αττική είναι μεταξύ των πρώτων ειδήσεων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τα ξένα ΜΜΕ για τις πυρκαγιές στην Αττική

«Για τέταρτη ημέρα, οι πυρκαγιές κατακαίουν τα βόρεια προάστια της Αθήνας, καταστρέφοντας σπίτια και υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να απομακρυνθούν» γράφουν οι Τimes της Νέας Υόρκης.
«Με τους ανέμους να πνέουν με μεγάλη ένταση, οι πυρκαγιές, ανεξέλεγκτες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε 14 προάστια και αποτέφρωσαν χιλιάδες στρέμματα στην Πεντέλη-το τελευταίο φυσικό σύνορο που προσταστεύει την Αθήνα» σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.
Το αμερικανικό δίκτυο CΝΝ τονίζει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αθήνα «επιχειρούν εξαντλημένες αλλά με αποφασιστικότητα».
«Η Ελλάδα κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς οι πυρκαγιές φθάνουν στην Αθήνα» γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian. «Χιλιάδες Έλληνες αγωνίζονται να σώσουν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές που μαίνονται εκτός ελέγχου στα προάστια, ενώ η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κινητοποίησε τον στρατό» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.
Το βρετανικό δίκτυο BBC μεταδίδει ότι «χιλιάδες κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αθήνας πέρασαν άλλη μία νύχτα στο ύπαιθρο καθώς οι φλόγες εξακολουθούν να απειλούν μεγάλες περιοχές». «Οι πυρκαγιές προκάλεσαν μια οικολογική καταστροφή», σημειώνει το βρετανικό δίκτυο.
«Οι φλόγες στις εισόδους της Αθήνας» γράφει το γαλλικό περιοδικό Εxpress στην ηλεκτρονική του έκδοση. «Εκατοντάδες πυροσβέστες συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις φλόγες, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις δασικές περιοχές που βρίσκονται στις εισόδους της Αθήνας, απειλώντας προάστια της ελληνικής πρωτεύουσας και υποχρεώνοντας πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους» τονίζει το γαλλικό περιοδικό.
«Ελλάδα στις φλόγες-η Γαλλία στέλνει τέσσερα Καναντέρ» μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.


Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA σημειώνει ότι «υπάρχει σήμερα ελαφρά βελτίωση στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Ελλάδα».
«Η εξασθένιση των ανέμων εμπόδισε τις φλόγες να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας και οδήγησε στον περιορισμό των εστιών» σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο.

«Φωτιά και πανικός στα περίχωρα της Αθήνας» γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, τονίζοντας ότι οι φλόγες «κυκλώνουν την ελληνική πρωτεύουσα».

Δημοσιεύματα και αναφορές σε αμερικανικά ΜΜΕ
Μεγάλη προβολή δίνεται για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην χώρα μας από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ηλεκτρονικές σελίδες και εφημερίδες των ΗΠΑ, με ανταποκρίσεις και φωτογραφίες που απεικονίζουν το πύρινο μέτωπο και το φωτισμένο Παρθενώνα με φόντο τα φλεγόμενα βουνά.

Μεταξύ άλλων, στα δημοσιεύματα και τις αναφορές καταγράφεται η τεράστια οικολογική καταστροφή, η απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων από τις εστίες τους, καθώς και το γεγονός ότι δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί, ενώ υπογραμμίζεται το υπεράνθρωπο έργο των πυροσβεστών.
Επίσης, επισημαίνεται η συμμετοχή στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών πέντε πυροσβεστικών αεροπλάνων και ενός ελικοπτέρου από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κύπρο, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις καταστροφικές φωτιές του 2007 σε Πελοπόννησο και Εύβοια.

http://www.kathimerini.gr/

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: