~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοπική διαδικτυακή Εφημερίδα * με νέα για την Ανατολή Νέας Μάκρης * συντάκτης Πάνος Σ. Αϊβαλής * τηλ.: 22940 99125 - ώρες 12.00 -14.00 μ.μ. * επικοινωνία email: kepeme@gmail.com * Σελίδες επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής * για μια ανθρώπινη συνοικία των Ονείρων * με ελεύθερους χώρους και παιδότοπους * δεινά = [γεγονότα συνήθ. απρόσμενα, που φέρνουν στον άνθρωπο μεγάλη δυστυχία συμφορές]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ροή ειδήσεων

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Η Θράκη το Γ' πρόγραμμα... και η Νέα Μάκρη Αττικής...


*Γνωρίζω πως η Θράκη, αν και θεωρητικά πατρίδα του Ορφέα, υστερεί πολιτισμικά (συνεπώς και μουσικολογικά) από τη λοιπή Ελλάδα. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν το παραπάνω δεδομένο δικαιολογεί την απαλοιφή του Δεύτερου και του Τρίτου προγράμματος από τα ραδιόφωνα της Αλεξανδρούπολης.
Σημειωτέον πως στην εξωτική μας περιοχή αναπληρώνουμε το πάθος μας για λίγες κλασικές νότες μέσω τουρκικών μικροκυμάτων, διακινδυνεύοντας να χαρακτηριστούμε ως εχθροί της πατρίδος σε πολλαπλά επίπεδα. Ασφαλώς, η κρίση και οι εθνικές δυσχέρειες προέχουν, αλλά και ο πολιτισμός έχει τη θέση του στη χώρα που -υποτίθεται- τον ανέθρεψε».
Ιωάννης Κοτσιανίδης
φιλόμουσος,
(αυτο)εξόριστος στη Θράκη


*από την εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/03/2009* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


** Οχι μόνο στη Θράκη ή στην Χίο (διαβάστε παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας) δεν "πάει" το Τρίτο Πρόγραμμα αλλά ούτε στην Νέα Μάκρη της Αττικής (απόσταση 15 χλμ. από το Μέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή) χωρίς ίχνος υπερβολής. Εδώ τις Κυριακές ακούμε το αντίστοιχο πρόγραμμα της τουρκικής ραδιοφωνίας.
ΗΜΑΡΤΟΝ κύριοι της δημόσιας ελληνικής ραδιοφωνίας...
Κάνετε κάτι...
Το δικαιούμαστε γιατί πληρώνουμε κανονικά την εισφορά μας στην ΕΡΤ, αν το αρνηθούμε θα μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα!!!
Πάνος Αϊβαλής
κάτοικος Νέας Μάκρης


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Διαμαρτυρία για το 3ο Πρόγραμμα
από την ακριτική και πανέμορφη Χίο

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ πέρα για πέρα η διαμαρτυρία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Χίου, για τη μη αναμετάδοση του 3ου προγράμματος της ΕΡΑ στο νησί μας - όπως και η αντίστοιχη του Νομάρχη, προ 10ημέρου. Μακάρι ανάλογη ευαισθησία να υπήρχε από όλους για τη βροχή προστίμων που δέχονται οι τοπικοί σταθμοί από την ελληνική πολιτεία, επειδή, προκειμένου να ξεχωρίσουν απ’ τους δεκάδες τουρκικούς σταθμούς, εκπέμπουν σε περισσότερες της μίας (!) συχνότητες.
«Αγαπητοί κύριοι,
επί σειρά ετών το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί τους Έλληνες, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών, προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Παράλληλα για λόγους εθνικής υπερηφάνειας αλλά και λόγους έμπρακτης υποστήριξης του φρονήματος και του ηθικού των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, όπως η Χίος, οι οποίοι, βεβαίως, προτιμούν να απολαμβάνουν τις εκπομπές των εθνικών μας ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, αντί της γείτονος χώρας, θα έπρεπε να υποστηρίζατε και να ενισχύατε τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σήματα των σταθμών της ΕΡΤ που εκπέμπουν στην περιοχή μας.
Αντί αυτού, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε η διακοπή των εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος στη Χίο και στη συχνότητα εκπομπής του, ακούμε την ΕΡΑ σπορ.
Παρακαλούμε εξ ονόματος των δημοτών της Χίου αλλά και όλων των κατοίκων του νησιού, όπως αποκαταστήσετε τη λειτουργία και αν είναι δυνατόν να ενισχύσετε την εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ».
Με εκτίμηση
Δημήτρης Σταμ. Μάντικας
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Χίου*από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΛΗΘΕΙΑ" - 09/02/2009 http://www.alithia.gr/newspaper/2009/09022009/09022009,30203.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: